,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ до освітянського свята відбувся «Дебют першокурсника – 2019»
Четвер, 03 жовтня 2019 10:25

У ЧДТУ до освітянського свята відбувся «Дебют першокурсника – 2019»

У ЧДТУ до освітянського свята відбувся «Дебют першокурсника – 2019»

Цьогоріч VII Фестиваль студентської творчості «Дебют першокурсника – 2019» став подарунком усім освітянам Черкаського державного технологічного університету.

- Сьогодні наше професійне свято. Це та мить, коли ми зазвичай пригадуємо свою першу вчительку, шкільні та студентські роки, своє навчання. Я радий вітати всіх учасників науково-педагогічного процесу і, безумовно, першокурсників, які обрали Черкаський державний технологічний університет та готові продемонструвати нам свої таланти,  – зазначив у вітальному слові  ректор ЧДТУ Олег Григор.

Привітати освітян Черкаського державного технологічного університету завітали і шановані гості: заступник міського голови міста Черкаси, кандидат історичних наук  Ігор Волошин та директор міського Палацу молоді Нодарі Росопідзе.

- Хочу щиросердно подякувати за вашу участь у розвитку міста Черкаси, за участь у загальноміських та загальнодержавних святах. Особисто я не уявляю жодної події у місті Черкаси, яка б обійшлася без участі Черкаського державного технологічного університету, наголосив у своїй промові Ігор Волошин та передав найщиріші вітання освітянам ЧДТУ від Черкаської міської ради та міського голови Анатолія Бондаренка.

Принагідно Ігор Володимирович вручив ректору Черкаського державного технологічного університету Олегу Григору Подяку міського голови за активну участь у культурно-мистецькому житті міста Черкаси та значний внесок у розвиток театрального фестивалю аматорських театрів «Фортуна Фест».

Цього святкового дня ректор ЧДТУ Олег Григор та заступник міського голови Ігор Волошин виконали почесну місію – нагородили науково-педагогічних працівників та співробітників Черкаського державного технологічного університету з нагоди Дня працівників освіти України.

До того ж,  доктор технічних наук, професор, в минулому багаторічний ректор Черкаського державного технологічного університету Юрій Лега,  який нещодавно відсвяткував свій 70 літній ювілей, отримав з рук Ігоря Волошина медаль “За сумлінну працю”

Під час урочистої частини колектив викладачів і студентів факультету гуманітарних технологій (декан – Наталія Махиня) у щорічному конкурсі «Краща виховна робота в університеті» отримав Диплом переможця за 2018/2019 навчальний рік. 

Офіційна частина свята пісенним подарунком від солістки вокальної студії Консонас Центру студентського розвитку та культурних програм, учасниці фіналу ювілейного фестивалю Червона Рута Анни Небесної мелодійно перейшла до святкового «Дебюту першокурсника».

Прониклива поезія, чуттєві та ритмічні хореографічні композиції, чаруючі музичні номери, дотепний гумор та потужний спів, – таким розмаїттям талановитих виступів вражали першокурсники освітянську родину Черкаського державного технологічного університету.

У холі біля актової зали облаштували виставку мистецьких робіт студенти, які власноруч створюють неймовірну красу, що милує око та зігріває душу. 

Варто зазначити, що однією з неофіційних традицій фестивалю «Дебют першокурсника» стало   об'єднання творчих зусиль студентів різних факультетів задля його величності Мистецтва. Відтак, упродовж свята талантів аудиторію тішили спільні номери студентів різних факультетів та різних курсів, що є яскравим підтвердженням того, що Черкаський державний технологічний університет – єдина родина! 

Приємним фіналом сьомого загальноуніверситетського фестивалю «Дебют першокурсника – 2019» стало вручення Дипломів та Подяк ЧДТУ проректором з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентином Лазуренком.

- Адміністрація та ректорат  Черкаського державного технологічного університету завжди підтримує студентські творчі ініціативи та таланти. ЧДТУ надає можливості для творчого розвитку та всіляко сприяє творчій реалізації наших талановитих студентів, – зауважив перед нагородженням учасників фестивалю Валентин Лазуренко. Чимало студентів ЧДТУ, зробивши перші кроки на сцені рідного вишу,  згодом впевнено заявили про себе на міських, обласних, Всеукраїнських та навіть Міжнародних мистецьких конкурсах та фестивалях. 

Крім цього, солодким сюрпризом – смачними тортами для всіх учасників фестивалю «Дебют першокурсника-2019»  традиційно потішив молодь Профспілковий комітет ЧДТУ на чолі з Наталією Гончаровою.