,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбулася інавгурація першокурсників
П'ятниця, 30 серпня 2019 18:19

У ЧДТУ відбулася інавгурація першокурсників

У ЧДТУ відбулася інавгурація першокурсників

Черкаський державний технологічний університет не лише  зберігає українські національні традиції, але й активно впроваджує європейські звичаї відзначення таких особливих свят, як День знань. Відтак цьогоріч у Черкаському державному технологічному університеті співробітники, студенти, їхні батьки та гості зібралися на «Інавгурацію нового 2019-2020 навчального року в ЧДТУ». Студентський гімн «Гаудеамус» у виконанні ансамблю «Консонанс» Центру студентського розвитку та культурних програм ЧДТУ налаштував присутніх на хвилю нового етапу в житті, хвилю прагнення до нових знань, досягнень, здобутків та ознаменував початок «Інавгурації нового 2019-2020 навчального року в ЧДТУ».

Учорашні школярі, а віднині студенти престижного вищого навчального закладу привселюдно урочисто склали Присягу Студента ЧДТУ, слова якої мають стати дороговказом для першокурсників. Кожен студент, який присягнув на вірність своєму університету, отримав Інавгураційний Сертифікат на згадку. 

Відтак, студенти, викладачі, батьки та гості свята стали свідками урочистого збагачення родини Черкаського державного технологічного університету. 

  –  Сьогодні дуже радісна подія, адже до нас приєдналася значна когорта молодих людей, які обрали наш навчальний заклад,  – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. Наш персонал докладе максимум зусиль, щоб ви ні на мить не пошкодували про свій вибір.

На родинне свято до університету завітали шановані гості, які багаторічно підтримують навчальний заклад: перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Тарас Висоцький; міський голова міста Черкаси, випускник ЧДТУ Анатолій Бондаренко; директор департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валерій Данилевський; голова Федерації профспілок Черкаської області, член Наглядової ради ЧДТУ Петро Шевченко; начальник Управління патрульної поліції в Черкаській області Олександр Кокоба; голова Черкаського обласного об'єднання організацій роботодавців, голова  Наглядової ради ЧДТУ Борис Райков; представниця Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Черкаській області, членкиня Національної спілки журналістів України, членкиня Наглядової ради ЧДТУ Надія Горбаченко;  кандидат політичних наук, заслужений журналіст України, генеральний директор Черкаської телерадіокомпанії «Ільдана» Михайло Калініченко; представник Черкаського обласного  управління лісового та мисливського господарства Анатолій Левицький;   заслужена художниця України, майстриня народного мистецтва, членкиня  Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, членкиня Наглядової ради ЧДТУ Олександра Теліженко; майстер спорту України міжнародного класу з футболу, член національної Паралімпійської збірної України з футболу, переможець – золото XV літніх Паралімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія), випускник ЧДТУ і гордість міста Черкаси Богдан Кулинич.

Кожен шанований гість університетського свята не шкодував щирих теплих слів привітань, аби надихнути молодь на сумлінне навчання, зважене закладання підґрунтя свого професійного майбутнього та прагнення до саморозвитку. 

Разом з цим, під час офіційної частини перший заступник голови Черкаської обласної адміністрації Тарас Висоцький вручив Грамоту Верховної Ради України завідувачці кафедри економічної кібернетики та маркетингу ЧДТУ, доктору економічних наук, професору Олені Коломицевій. Зі свого боку, міський голова міста Черкаси Анатолій Бондаренко відзначив ректора ЧДТУ Олега Григора Медаллю «За сумлінну працю» Черкаської міської ради.  Подяки міського голови міста Черкаси отримали  перший проректор ЧДТУ Євген Ланських та кандидат технічних наук, доцент кафедри енерготехнологій ЧДТУ Геннадій Калейніков.

Хвилиною мовчання вшанували учасники урочистого зібрання  пам’ять героїв, полеглих у боротьбі за свободу нашої України, героїв Небесної Сотні, борців за права і свободи людини під час Революції гідності. Героїв – солдат і офіцерів Збройних сил,  Державної прикордонної служби, Національної гвардії і Служби безпеки, які зі зброєю в руках відстоювали територіальну цілісність нашої батьківщини на Сході України. 

  Традиційно студенти Черкаського державного технологічного університету поклали квіти до пам’ятника «Борцям за волю України» на алеї Слави міста Черкас.

Черкаський державний технологічний університет пишається тим, що цьогоріч на навчання до вишу вступило  16 осіб, які були та є учасниками АТО, нині  Операції об'єднаних сил

Після вшанувань наших боронителів відбувся символічний обряд входин першокурсників до дружньої викладацько-студентської  родини Черкаського державного технологічного університету, під час якого декани факультетів зустріли нових членів родини запашними короваями, а весь професорсько-викладацький склад вишу та гості свята щедро засіяли студентів «зерном науки», щоб воно проросло в юних серцях та незабаром дало щедрий врожай.

Далі на студентів, викладачів, батьків і гостей родинного свята чекало розмаїття цікавих заходів, зустрічей та вражень: знайомство з історією і традиціями Черкаського державного технологічного університету; презентації факультетів; автограф-сесії науковців ЧДТУ; відкриті двері музеїв ЧДТУ; музичні вітання лауреатів всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів; фотосесія «Моя студентська історія» та багато іншого.

 

Квіти для покладання до пам’ятника «Борцям за волю України» та короваї, символ гостинності, до Дня Знань забезпечила первинна профспілкова організація ЧДТУ.