,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбувся Інформаційний день «Можливості участі в програмі «Горизонт 2020»
Четвер, 06 червня 2019 08:32

У ЧДТУ відбувся Інформаційний день «Можливості участі в програмі «Горизонт 2020»

У ЧДТУ відбувся Інформаційний день «Можливості участі в програмі «Горизонт 2020»

5 червня в Черкаському державному технологічному університеті відбувся Інформаційний день на тему: «Можливості та виклики проектної діяльності для розвитку малого та середнього бізнесу регіону».

Напрям «Малі та середні підприємства» програми «Горизонт 2020» передбачає участь у спільних науково-дослідних та інноваційних діях малих та середніх підприємств. В цілому, передбачається надати для малих і середніх підприємств приблизно 20% загального бюджету, який виділяється для фінансування проектів за розділами соціальних викликів та передових технологій.

«Горизонт 2020» - програма Європейського Союзу з фінансування науки та інновацій із загальним бюджетом близько 80 млрд. євро, розрахована на 2014-2020 роки та поділена на три основні напрямки:

- передова наука, яка є відкритою для високоякісних індивідуальних і командних дослідницьких проектів у всіх галузях знань, включаючи гуманітарні;

- індустріальне лідерство в галузях промисловості, в яких фінансується розробка нових технологій і матеріалів, включно з IКT, та космічні дослідження; крім того, в межах цього напряму доступні фінансові інструменти для впровадження інновацій у малому та середньому бізнесі

- соціальні виклики, з широким спектром дослідницьких проектів: від поліпшення якості транспорту, їжі, системи охорони здоров’я та безпеки до питань європейської ідентичності і культурної спадщини.

Про основні можливості для наукової спільноти та інші актуальні питання програми «Горизонт 2020» розповіла кандидат економічних наук, доцент Центральноукраїнського національного технічного університету та керівник Національного контактного пункту програми «Горизонт 2020» за напрямком «Малі та середні підприємства» Тетяна Котенко.

Під час зустрічі значну увагу Тетяна Котенко приділила інструментам та перевагам програми Марії Склодовської-Кюрі.

Інформаційний день «Можливості участі в програмі «Горизонт 2020» значно сприяє підвищенню ефективності наукової діяльності науково-педагогічних працівників та структурних підрозділів Черкаського державного технологічного університету. Отриману інформацію буде використано для підготовки заявок на отримання фінансування в рамках міжнародних проектів і програм.

             Інформаційні матеріали та презентації, які було представлено на заході, можна отримати за посиланням http://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/578