,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ завершилися курси «Основи програмування та інформаційних технологій» для старшокласників
Середа, 29 травня 2019 10:07

У ЧДТУ завершилися курси «Основи програмування та інформаційних технологій» для старшокласників

У ЧДТУ завершилися курси «Основи програмування та інформаційних технологій» для старшокласників
     Курси «Основи програмування та інформаційних технологій», організовані при кафедрі комп’ютерних наук та системного аналізу (КН та СА) факультету інформаційних технологій і систем Черкаського державного технологічного університету тривали з листопада 2018 р. до травня 2019 року.   
     Програма курсів охоплювала такі важливі теми для ІТ-галузі:
- Основи web-програмування (HTML, CSS);
 
- Системи управління контентом: CMS Word Press;
 
- Основи програмування на мові Java;
 
- Основи баз даних;
 
- Основи тестування програмного забезпечення;
 
- Основи програмування під мобільні засоби (Android).
     Заняття на курсах проводили викладачі кафедри КН та СА, зокрема професор Триус Ю.В., доцент Андрієнко В.О., доцент Герасименко І.В., старший викладач Заспа Г.О. та запрошені фахівці на безоплатній основі. Також у проведенні практичних занять допомагали магістранти кафедри Оксана Атамась і Олена Дащенко.
     Заняття проходили у трьох групах, для кожної групи було проведено 24 заняття по 2 академічні години кожне, всього 48 годин для кожної групи.
     Навчатися на курсах виявили бажання 52 учні зі шкіл Черкас і Черкаського району, більшість з них вибірково відвідували заняття з тих тем, які їм були найбільш цікавими. Але близько 20 слухачів відвідували заняття з усіх тем і саме вони отримали сертифікати про успішне завершення навчання на курсах, підписані ректором університету Олегом Григором.
     На заключному занятті завідувач кафедри КН та СА, професор Юрій Триус підбив підсумки навчання на курсах та від імені спонсора курсів ТОВ «Тріумф ІТ» цінними подарунками відзначив тих слухачів, які найкраще виконували домашні завдання і найчастіше відвідували заняття (Аріна Холодницька і Едуард Пивовар). 
     Також було проведено анкетування слухачів щодо організації навчання на курсах. За результатами анкетування більшість слухачів виявили бажання продовжити навчання у наступному навчальному році, практично всі вони пов’язують своє професійне майбутнє з ІТ-галуззю і готові виконувати науково-дослідні роботи у Малій академії наук на відділенні «Комп’ютерні науки». 
     Батьки слухачів курсів, які були присутні на заключному занятті, подякували за високу якість організації і доброзичливість викладачів та запропонували організувати при кафедрі КН та СА філію відділення «Комп’ютерні науки» МАН, де слухачі могли б виконувати свої дослідження.
     Колектив кафедри КН та СА ухвалив рішення про організацію літньої школи для учнів 9-11 класів з програмування та інформаційних технологій у другій половині червня і запрошує бажаючих на навчання до цієї школи. 
     Більш детальну інформацію можна отримати на кафедрі КН та СА, ауд. 511, корп. 1 ЧДТУ, за тел. 54-15-84.