,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Грецький художник зустрівся зі студентами ЧДТУ
Середа, 22 травня 2019 12:27

Грецький художник зустрівся зі студентами ЧДТУ

Грецький художник зустрівся зі студентами ЧДТУ
      21 травня на зустріч зі студентами спеціальності «Графічний дизайн» факультету комп’ютерних технологій машинобудування та дизайну Черкаського державного технологічного університету завітав грецький художник Іоанніс Руссіс, виставка робіт якого «Аромати Еллади» проходить в Черкаському обласному художньому музеї.
       Митець з Афін у студентські роки здобував саме таку спеціальність, відтак охоче поділився з молодими людьми своїми професійними та особистими досягненнями, заохотивши студентів у жодному разі не зупинятися і щомиті примножувати свої фахові навички.
      На початку творчої зустрічі Іоанніс занурив аудиторію в атмосферу Греції, продемонструвавши відеопрезентацію з автентичною музикою, танцями та  картинами унікальної природи Еллади.
     Під час події художник познайомив присутніх зі світлинами своїх робіт, які він створює в оригінальній авторській техніці, що поєднує різноманітні матеріали: кольорові олівці, силікон з еластичною штукатуркою, терте скло, морський пісок, сухотрав'я, сіль, коричневий цукор, каву, оливкову олію тощо. Іоанніс Руссіс запросив викладачів та студентів на власні очі побачити його роботи у музеї та відчути аромати Греції,  адже аромат є основним концептом виставки, оскільки на думку автора, аромат сприяє виникненню відчуттів, емоцій, особистих вражень, спогадів про минуле, чи мрій про майбутнє. Вразив художник молодь і своєю життєвою філософією та прагненням  насолоджуватися кожною миттю життя тут і зараз, щоразу карбувати у свідомості миттєвості щастя. Крім цього, на своєму прикладі Іоанніс продемонстрував, наскільки важливо усвідомлювати що і для чого ти робиш. 
     – Мистецтво без стратегії – це творчість, а мистецтво зі стратегією – це спілкування, –  поділився життєвою мудрістю Іоанніс Руссіс, закликавши до спілкування за допомогою не лише мови, а найрізноманітніших засобів, особистих вмінь та потужної сили мистецтва.