,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ долучився до міського свята «Наука навколо нас»
Понеділок, 20 травня 2019 12:50

ЧДТУ долучився до міського свята «Наука навколо нас»

ЧДТУ долучився до міського свята «Наука навколо нас»

     18 травня до Дня науки у сквері Богдана Хмельницького розгорнулося справжнє наукове містечко, частиною якого стала демонстрація винаходів, досягнень та здобутків Черкаського державного технологічного університету. Така непересічна подія ставила за мету популяризацію серед дітей та молоді, батьківської громадськості наукових знань, ознайомлення  з інноваційними технологіями, необхідними для реалізації концептуальних засад Нової Української школи, створення платформи для спілкування, пошуку, підтримки та впровадження перспективних ідей щодо розвитку STEM-освіти, розвитку інтересу до природничих та технічних дисциплін, набуття навичок застосування науки у повсякденному житті.

     - Без науки немає майбутнього, немає розвитку держави. Приємно, бачити, що вже зі шкільної парти у молоді є цікавість до науки, і я вірю,  що настане той час, коли наша держава гідно цінуватиме науковців, створить належні умови для розвитку науки в Україні і про українські наукові досягнення заговорить увесь світ,  наголосив на відкритті свята науки заступник міського голови міста Черкаси Ігор Волошин.

     - Це Науковий пікнік на Європейський лад, де кожен навчальний заклад може представити свої наукові досягнення чи дослідження. Такий захід організований задля популяризації науки, адже присвячений Дню науки. Наука – це вид людської діяльності для пізнання світу, тож ми хотіли продемонструвати весь науковий потенціал, який має наше місто,  – зазначив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради Сергій Воронов.

      Представники всіх факультетів та кафедр Черкаського державного технологічного університету, викладачі та студенти під час свята «Наука навколо нас» презентували містянам та гостям міста розмаїття спеціальностей вишу, демонстрували свої наукові досягнення, заохочуючи  гостей до інтерактивних завдань, цікавих майстер-класів та пізнавальних вікторин.

     – У повсякденному житті ми дуже часто використовуємо свої наукові розробки, тому можна стверджувати, що кожна людина певною мірою науковець та має науковий потенціал. У Черкаському державному технологічному університеті сьогодні є все необхідне для вдосконалення ваших наукових починань, втілення наукових проектів та патентування наукових винаходів. Тож ласкаво просимо до нашої дружної родини! – наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.