,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ влаштував Вишиванковий велопробіг до всесвітнього Дня вишиванки
Четвер, 16 травня 2019 17:12

ЧДТУ влаштував Вишиванковий велопробіг до всесвітнього Дня вишиванки

ЧДТУ влаштував Вишиванковий велопробіг до  всесвітнього Дня вишиванки

16 травня, вже традиційно, дружна родина Черкаського державного технологічного університету разом із шанованими гостями зібралася на Площі Знань з нагоди Дня вишиванки, який щорічно відзначається у третій четвер травня.

Для українців, вишиванка це не просто елемент одягу, це своєрідний оберіг для тіла і душі, адже у вишивці закладений генетичний код України, Українська вишивка це скарбниця вірувань, звичаїв та духовних цінностей народу.

- Черкаський державний технологічний університет щороку долучається до Всесвітнього Дня вишиванки. Ми пам'ятаємо і завжди пам’ятатимемо своє коріння, а наша країна продовжуватиме розвиватися та ставати потужнішою з кожним роком. Всім бажаю щастя і зичу процвітання нашій країні,наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

  Справжньою родзинкою цьогорічного свята став Вишиванковий велопробіг.  Ідею патріотичного велопробігу запропонував  ректор ЧДТУ Олег Григор,  ініціативу активно підтримав та взявся до втілення заступник декана з виховної роботи факультету електронних технологій  і робототехніки, доцент   Андрій Чорній спільно з Відділом студентського розвитку та культурних програм, а профспілковий комітет ЧДТУ забезпечив фінансову підтримку заходу.

Колектив університету охоче зголосився взяти участь у патріотично-спортивному дійстві, міська влада Черкас посприяла реалізації ідеї, а Управління патрульної поліції в Черкаській області взяло на себе відповідальність за безпеку учасників Вишиванкового велопробігу.   

Надзвичайно приємно, що Черкаський державний технологічний університет є законодавцем моди, адже це не перший, а черговий захід у нашому місті, який ви ініціюєте і проводите. Велика кількість громадських організацій та містян приєднуються до цих гарних ініціатив. Хочу подякувати від міського голови Анатолія Бондаренка, від  виконавчого комітету та від себе особисто за такі починання, зазначив у вітальному слові заступник міського голови Черкас Ігор Волошин.

Долучився до святкових привітань з нагоди Дня вишиванки начальник Управління патрульної поліції в Черкаській області, старший лейтенант поліції  Олександр Кокоба.

Мені дуже приємно, що молодь та студенти несуть народні традиції, тому що, допоки традиції житимуть в наших серцях, доти й житиме наша країна, запевнив Олександр Кокоба.

У барвистому Вишиванковому велопробізі, який очолював ректор ЧДТУ Олег Григор, взяли участь найактивніші, найспортивніші, найпатріотичніші представники факультетів та підрозділів ЧДТУ, своїм прикладом продемонструвавши всьому місту любов до рідної землі, до українських традицій, до свого вишу та заохотивши молодь доєднатися до дружньої родини Черкаського державного технологічного університету. Варто зазначити, що до події долучилися і громадські активісти та містяни, охоче проїхавши у цей день на своїх роверах по бульвару Шевченка пліч-о-пліч з представниками  дружної родини ЧДТУ.

                Сюжет про велопробіг від UA:Черкаси