,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ школярі познайомилися із сучасними науковими досягненнями
Середа, 15 травня 2019 16:06

У ЧДТУ школярі познайомилися із сучасними науковими досягненнями

У ЧДТУ школярі познайомилися із сучасними науковими досягненнями
      14 травня у межах Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна – 2019» та з метою профорієнтації до Черкаського державного технологічного університету завітали учні  Черкаської гімназії №31.
     Секретами своїх наукових досліджень люб’язно поділилися член екологічної комісії Громадської ради при Черкаській облдержадміністрації, старший викладач кафедри хімічних технологій та водоочищення будівельного факультету ЧДТУ Наталія Фоміна, яка з 2005 року очолює Черкаську обласну організацію Всеукраїнської екологічної ліги. Наталія Максимівна розповіла про необхідність бережного користування природними ресурсами та енергозбереження, використання альтернативних джерел енергії, зокрема сонячної, про потребу у спеціальній переробці відходів діяльності людини. Незабутні враження майбутні абітурієнти отримали від хімічних дослідів, які продемонструвала старший лаборант кафедри Світлана Каменська.
    Іншим напрямком, з яким ознайомилися учні, була робототехніка. Завідувач кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій ЧДТУ Юлія Бондаренко та доцент кафедри Сергій Філімонов розповіли учням про стрімкий розвиток робототехніки та на прикладах продемонтрували, як робототехнічні розробки наповнюють наше повсякденне життя. Під час екскурсії лабораторіями кафедри дітям були представлені наукові та технічні розробки викладачів і студентів у галузі робототехніки.
     Знайомство з лабораторіями, проведення цікавих дослідів, демонстрація робототехнічних винаходів залишили у школярів не лише позитивні враження, а й збагатили їх новими знаннями та заохотили до вступу до Черкаського державного технологічного університету.