,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ обговорили порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій
Середа, 24 квітня 2019 17:13

У ЧДТУ обговорили порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій

У ЧДТУ обговорили порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій
    Зважаючи на велику кількість запитань, з якими члени колективу Черкаського державного технологічного університету зверталися останнім часом до профспілкового комітету щодо проходження обов’язкових медичних оглядів науково-педагогічними працівниками, в межах проведення Тижня охорони праці в Черкаському державному технологічному університеті 24 квітня 2019 року за підтримки адміністрації ЧДТУ відбувся круглий стіл на тему: «Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій».
    У роботі круглого столу на запрошення профспілкового комітету та відділу охорони праці і цивільного захисту ЧДТУ взяли участь головний державний інспектор Управління Держпраці в Черкаській області Руслана Зубрицька і завідувач кафедри фізичного виховання та здоров’я людини Черкаського державного технологічного університету, кандидат медичних наук Василь Загородній. 
     Василь Володимирович, відкриваючи роботу круглого столу, наголосив на тому, що метою тижня охорони праці є привернення уваги суспільства до збереження здоров’я і життя в процесі трудової діяльності.
    Під час зустрічі Руслана Миколаївна розповіла, яким чином організовуються попередні і періодичні медогляди працівників, які шкідливі чинники присутні в роботі працівників різних професій Черкаського державного технологічного університету, зокрема і шкідливі чинники в роботі науково-педагогічних працівників; як часто і яких саме лікарів-фахівців потрібно проходити.
     Крім цього, головний державний інспектор детально відповіла на численні запитання учасників круглого столу.
   Начальник відділу охорони праці і цивільного захисту ЧДТУ Майіса Тарасенко в свою чергу додала, що і попередні, і періодичні медичні огляди повинні бути організовані роботодавцем, і лише в разі ухилення працівника від проходження організованого медичного огляду роботодавець має право не допускати такого робітника до роботи за приписом відділу охорони праці і цивільного захисту. 
Майіса Сабіровна повідомила, що наразі наказ про проходження періодичного медичного огляду працівниками університету, зокрема і науково-педагогічними, перебуває на стадії підготовки.
   Наприкінці зустрічі Руслана Зубрицька зазначила, що головним у збереженні здоров’я і життя є профілактика, а медичні огляди, для працівників, які мають шкідливі та небезпечні умови праці є запорукою профілактики виробничого травматизму та професійних захворювань.