,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Фестивалем європейських мов у ЧДТУ стартував Тиждень романо-германської філології та перекладу
Понеділок, 22 квітня 2019 16:22

Фестивалем європейських мов у ЧДТУ стартував Тиждень романо-германської філології та перекладу

Фестивалем європейських мов у ЧДТУ стартував Тиждень романо-германської філології та перекладу

22 квітня у Черкаському державному технологічному університеті на факультеті гуманітарних технологій відбулося урочисте відкриття Тижня романо-германської філології та перекладу, який цього року креативно розпочали з Фестивалю європейських мов.

- Цього тижня в Черкаському державному технологічному університеті знову свято, цього разу це Фестиваль європейських мов. Такий фестиваль є важливим, адже ми прагнемо бути незалежною європейською країною та спілкуватися європейськими мовами, а кафедра  романо-германської філології та перекладу мов знає, як цьому навчити,  – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

Щороку кафедра романо-германської філології та перекладу збирає друзів та однодумців, які готові розділити мовне свято. Цьогоріч організатори фестивалю запланували познайомити гостей з тими європейськими мовами, якими говорять у Черкаському державному технологічному університеті, а саме українською, англійською, німецькою, французькою та іспанською.

- Свого часу Гете сказав, скільки мов ти знаєш стільки разів ти людина. Знання однієї мови, або декількох мов, стовідсотково дає вам поштовх ставати кращими, і знаходити можливості для більшого розвитку, вдалого працевлаштування та досягнення успіху. Тому я впевнена, що мови, якими спілкуються наші студенти, допоможуть ставати успішними, – наголосила декан факультету гуманітарних технологій ЧДТУ Наталія Махиня.

На свято європейських мов завітала завідувач науково-дослідного відділу Черкаського обласного художнього музею Ольга Харсун, аби привітати з початком Тижня, вручити нагороди за успішне проходження перекладацької практики в Художньому музеї та висловити щиру подяку кафедрі романо-германської філології та перекладу і студентам за професійний переклад оглядових екскурсій німецькою та англійською мовами.

Після вітальних слів студенти кафедри романо-германської філології та перекладу ознайомили присутніх із цікавинками про європейські мови, співали пісні, декламували вірші та проводили мовні вікторини. Інформацію про кожну європейську мову презентували носії мови, а  студенти виступили кваліфікованими перекладачами. Зокрема про свої мови розповіли:  волонтерка, викладачка німецької мови, перекладачка з німецького міста  Веймар Ульріке Гертель, викладач англійської мови Джеймс, який приїхав з Великої Британії вивчати в ЧДТУ українську мову, студент Едгар з Кот Д’Івуару, де офіційною мовою є французька, а третьокурсниця факультету гуманітарних технологій Віта Панова продемонструвала знання з іспанської мови.

На завершення свята можна  було почути вірш Тараса Шевчека «Думи мої, думи» різними мовами у виконанні студентів. Особливою «родзинкою» свята став вірш українською мовою, що прочитав учень з Німеччини Макс Гертель, який протягом цього навчального року вивчає українську мову в школі №32 м. Черкаси.  

Фестиваль європейських мов в Черкаському державному технологічному університеті вкотре підтвердив загальновідому істину: «Знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі».