,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини На свій день народження ЧДТУ розгорнув науковий пікнік у середмісті
П'ятниця, 19 квітня 2019 14:29

На свій день народження ЧДТУ розгорнув науковий пікнік у середмісті

На свій день народження ЧДТУ розгорнув науковий пікнік у середмісті

Цьогоріч дружна родина Черкаського державного технологічного університету креативно відзначила День народження університету, влаштувавши унікальний іміджево-просвітницький захід, відкритий абсолютно для всіх містян і гостей міста.

18 квітня Черкаський державний технологічний університет розгорнув у сквері навпроти облдержадміністрації Науковий пікнік ЧДТУ з нагоди 59-ї річниці університету: 59 чудових років невпинного розвитку та вдосконалення, 59 років щоденної самовідданої праці колективу викладачів, студентів і співробітників навчального закладу.

- У межах Тижня науки в університеті ми вийшли в центр розказати містянам, що Черкаський державний технологічний університет – прогресивний заклад освіти, який упевнено підтверджує імідж стабільного університету, що випускає висококваліфікованих фахівців, – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. – Ми прагнемо, щоб молоде покоління навчалося в Черкаському регіоні, а після навчання залишалося працювати на Черкащині, і Черкаський державний технологічний університет докладає зусиль, аби об’єднати небайдужих до долі Черкас та області людей.

Справжню святкову атмосферу створив унікальний музичний колектив, справжня перлина Рівненщини – «Зразковий дитячий духовий оркестр «Смига» Дубенської районної державної адміністрації» під керівництвом Заслуженого працівника культури України Василя Даниловича Гайдайчука, який завітав до Черкас на запрошення Черкаського державного технологічного університету за організаційної підтримки «Ротарі клубу Черкаси».

На свято Черкаського державного технологічного університету завітали шановані гості, друзі та партнери навчального закладу: заступник міського голови міста Черкаси Ігор Волошин, директор Департаменту освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов; голова федерації профспілок Черкаської області, член наглядової ради Черкаського державного технологічного університету Петро Шевченко, головний спеціаліст Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валентина Ткаченко, заслужений журналіст України, кандидат політичних наук, директор Черкаської телерадіокомпанії «Ільдана» Михайло Калініченко, голова Черкаської обласної організації національної спілки краєзнавців України, професор Василь Мельниченко.

- Мені дуже приємно, що Черкаський державний технологічний університет є постійним учасником загальноміських та загальнодержавних заходів. Черкаський державний технологічний університет є передовим серед усіх закладів вищої освіти нашої області саме з розвитку національно-патріотичного виховання, виховної роботи, окрім, звичайно, головного напрямку – навчання. Тому хочу подякувати за ту роботу, яку Ви робите в місті загалом, наголосив у вітальному слові заступник міського голови Ігор Волошин.

До Наукового пікніка ЧДТУ у середмісті кожен факультет, кожна кафедра університету підійшли з усією відповідальністю, підготувавши пізнавальну насичену програму: майстер-класи, вікторини, презентації, виставки, неформальне знайомство зі студентами та викладачами, демонстрації останніх науково-технічних досягнень й унікальних винаходів науковців університету та ще багато всього цікавого.

- Університет – це такий заклад, де поєднується молодь і досвід, освіта і наука. Сьогодні у нас День натхнення, тому що такі заходи надихають кожного на подальші звершення, наукові досягнення, розвиток на благо економіки та України загалом, зазначив під час виступу проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв'язків ЧДТУ Еміль Фауре.

Протягом заходу містяни мали унікальну нагоду у невимушеній атмосфері поспілкуватися з ректором ЧДТУ Олегом Григором, проректорами, деканами факультетів, викладачами та студентами дружної родини Черкаського державного технологічного університету, впевнитися в унікальності навчального закладу та визначитися з вибором майбутньої професії. Під час Наукового пікніка декани всіх факультетів розповіли про досягнення та здобутки, унікальність навчання на їхніх факультетах та гостинно запрошували майбутніх студентів долучитися до дружної родини ЧДТУ.

Крім цього, під час просвітницько-міджевого заходу викладачі та студенти отримали низку відзнак від Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаської обласної ради, міського голови міста Черкаси, Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації та Черкаського державного технологічного університету, вкотре підтвердивши, що в ЧДТУ працюють і навчаються справжні професіонали.