,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Учасники «Робофесту ЧДТУ – 2019» удосконалювали свої знання цілей сталого розвитку
Четвер, 18 квітня 2019 09:31

Учасники «Робофесту ЧДТУ – 2019» удосконалювали свої знання цілей сталого розвитку

Учасники «Робофесту ЧДТУ – 2019» удосконалювали свої знання цілей сталого розвитку

      Загальним тематичним напрямом Робофесту ЧДТУ сезону 2019 був обраний сталий розвиток суспільства. Долучившись до фестивалю, учасники мали нагоду в цікавій та інтерактивній формі, шляхом проходження квесту,  перевірити свої знання щодо Цілей Сталого Розвитку.

      Квест «Цілі сталого розвитку» був проведений викладачами кафедри фінансів і студентами факультету економіки та управління за підтримки Інформаційного центру ЄС та Ресурсного центру зі сталого розвитку ЧДТУ.

     Декан факультету економіки та управління Віктор Демиденко, зауважив, що цілі сталого розвитку в Україні становлять нову систему взаємоузгоджених управлінських заходів за економічним, соціальним та екологічним вимірами, що спрямовані на формування суспільних відносин на засадах довіри. В свою чергу, завідувач кафедри фінансів Ірина Гончаренко підкреслила, що цілі мають забезпечити інтеграцію зусиль щодо економічного зростання, а це потребує глибоких соціально-економічних перетворень в Україні та нових підходів до можливостей глобального партнерства.

     На кожній з сімнадцяти локацій учасники дізнавались чому саме ця ціль обрана ООН як важливий пріоритет розвитку суспільства, без якого неможливе наше спільне майбутнє, та що народи світу мають зробити до 2030 року для того, щоб досягнути цю ціль. Також школярі та студенти висловлювали власні думки щодо сутності кожної з цілей, її вагомості для розвитку суспільства і життя майбутніх поколінь, а також власне бачення шляхів розв’язання соціальних, економічних і екологічних проблем суспільства. Всі учасники, що пройшли квест, отримали призи та подарунки від Представництва ЄС в Україні та Програми Розвитку ООН в Україні.

     Довідково:

Цілі сталого розвитку (ЦСР), яких на сьогодні дотримуються всі країни світу, встановлюють власні показники розвитку і включають 17 цілей і 169 конкретних завдань. Перелік ЦСР бувофіційнозатверджений на засіданняхГенеральноїАсамблеї ООН вкінцівересня 2015 року.