,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Викладачі та студенти кафедри енерготехнологій ЧДТУ провели день теплоенергетики в Медведівській ЗОШ
П'ятниця, 12 квітня 2019 12:25

Викладачі та студенти кафедри енерготехнологій ЧДТУ провели день теплоенергетики в Медведівській ЗОШ

Викладачі та студенти кафедри енерготехнологій ЧДТУ провели день теплоенергетики в Медведівській ЗОШ

9 квітня доценти кафедри енерготехнологій факультету комп'ютеризованих технологій машинобудування і дизайну Черкаського державного технологічного університету Геннадій Калейніков та Сергій Беспалько разом зі студентами групи ТЕ-68 Олександром Петрюченком і Олександром Савенком, у межах договору про співпрацю, відвідали Медведівську ЗОШ імені Максима Залізняка. Метою візиту було проведення дослідження огороджувальних конструкцій будівлі школи на предмет виявлення місць підвищених тепловтрат із застосуванням сучасного тепловізора. Учасники заходу провели тепловий аудит приміщення навчального закладу та шкільної котельні. Старшокласники за допомогою тепловізора виявили найбільші енерговтрати шкільного приміщення та висунули свої пропозиції щодо збереження теплової енергії в закладі. У дослідженні активну участь взяли школярі 9, 10 та 11 класів та вчителі фізики, екології, математики школи.

Після виконання досліджень, учні із цікавістю прослухали відеолекцію Сергія Безпалька «Теплоенергетика в нашому житті» про альтернативні джерела енергії. Крім цього, науковець Черкаського державного технологічного університету розповів школярам про сучасні професії, які можна опанувати під час навчання на кафедрі енерготехнологій ЧДТУ.