,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини На День відкритих дверей до ЧДТУ завітали кілька сотень гостей
Субота, 23 лютого 2019 12:54

На День відкритих дверей до ЧДТУ завітали кілька сотень гостей

На День відкритих дверей до ЧДТУ завітали кілька сотень гостей
     У суботу, 23 лютого, Черкаський державний технологічний університет гостинно відчинив двері для майбутніх студентів, їхніх батьків та всіх зацікавлених в отриманні гідної освіти. День відкритих дверей – це не лише цікава подія, а й важливий крок до прийняття відповідального рішення, від якого залежатиме професійне майбутнє молоді.
    Черкаський державний технологічний університет на сьогодні є одним із провідних державних навчальних закладів України, який готує висококваліфікованих фахівців для багатьох галузей економіки й народного господарства, науково-дослідних і виробничих організацій та установ держави. 
     – Черкаський державний технологічний університет має всі передумови для підготовки висококваліфікованих фахівців.  Ми пишаємося тим, що наші випускники сьогодні є лідерами на ринку праці: вони обіймають державні керівні посади, очолюють банки, підприємства, ведуть приватний бізнес. Обираючи наш університет – ви обираєте успішне майбутнє, – наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор
      Щорічно, навесні у вищих навчальних закладах країни розпочинається вступна кампанія, і кожного року вносяться певні зміни до порядку її проведення. Про особливості вступної кампанії 2019 року та прийом на навчання до Черкаського державного технологічного університету розповів відповідальний секретар приймальної комісії ЧДТУ Сергій Мильніченко.
      Сергій Мильніченко детально зупинився на правилах прийому до навчального закладу, пояснив розрахунок коефіцієнтів та перелічив спеціальності, яким, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України надається особлива підтримка.
     – З переліку спеціальностей, яким надається особлива підтримка, в Черкаському державному технологічному університеті є 20 спеціальностей. Всього ми оголошуємо набір на 40 спеціальностей на базі повної загальної середньої освіти з 55 освітніх програм, – зауважив Сергій Мильніченко.
     Крім цього, Сергій Михайлович звернув увагу на зміни термінів вступної кампанії та умов проходження творчих конкурсів, у ЧДТУ це стосується спеціальності «Дизайн». Також відповідальний секретар приймальної комісії ЧДТУ пояснив правила вступу до вишу для випускників коледжів та технікумів.
     У свою чергу доцент кафедри військової підготовки  Сумського державного університету  полковник  Олег Супрун розповів аудиторії про можливість проходження військової підготовки під час навчання в Черкаському державному технологічному університеті.
     – Ми вже близько 8 років ефективно співпрацюємо з Черкаським державним технологічним університетом з підготовки офіцерів запасу і на сьогодні вже маємо біля 80 випускників кафедри військової підготовки, які успішно працевлаштовані в різних силових структурах, – зазначив під час виступу Олег Супрун
      До Дня відкритих дверей кожен факультет, кожна кафедра університету підійшли з усією відповідальністю, підготувавши для гостей навчального закладу пізнавальну насичену програму: майстер-класи, ворк-шопи, інтелектуальні ігри, квести, презентації, виставки, неформальне знайомство зі студентами та викладачами, екскурсії навчальними аудиторіями та лабораторіями, демонстрації останніх науково-технічних досягнень та унікальних винаходів науковців університету та ще багато всього цікавого.
      Протягом заходу всі гості мали унікальну нагоду на власні очі побачити справжнє студентське життя та відчути себе частиною великої університетської родини.
      Цікава захоплива мандрівка університетом стала чудовою можливістю для майбутніх студентів впевнитися в унікальності Черкаського державного технологічного університету та остаточно визначитися з вибором навчального закладу.