,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ Тетяна Нераденко презентувала книгу про туристично-краєзнавчий потенціал Черкащини
П'ятниця, 22 лютого 2019 14:45

У ЧДТУ Тетяна Нераденко презентувала книгу про туристично-краєзнавчий потенціал Черкащини

У ЧДТУ Тетяна Нераденко презентувала книгу про туристично-краєзнавчий потенціал Черкащини

У Черкаському державному технологічному університеті добіг до кінця насичений цікавими подіями та зустрічами Тиждень історії, музеєзнавства та експертизи культурно-історичних цінностей.

На офіційне завершення неймовірного тижня та підведення підсумків до ЧДТУ завітала добре знана в наукових колах, кандидат історичних наук, методист Черкаського територіального відділення Малої академії наук України, лауреат обласної педагогічної премії імені О.А. Захаренка та обласної краєзнавчої премії ім. М. Максимовича Тетяна Нераденко з презентацією своєї книги «Правобережна Черкащина:туристично-краєзнавчий потенціал».

Сенс цієї книги – показати найцікавіші місця Правобережної Черкащини, які можна відвідати жителям Черкащини та туристам. Тут описані всі пам’ятники, всі музеї, ті населені пункти, по яким проходять туристичні маршрути. Від інших книжок, які характеризують туристичну сферу Черкащини, ця книга відрізняється тим, що кожен розділ про район та населений пункт починається з опису археологічних пам’яток, а до найцікавіших додані ілюстрації, – наголосила Тетяна Нераденко.

Після цікавої пізнавальної презентації Тетяна Миколаївна подарувала Черкаському державному технологічному університету кілька екземплярів своєї нової книги «Правобережна Черкащина:туристично-краєзнавчий потенціал» та разом з викладачами і студентами поринула в приємні літні спогади польових археологічних досліджень під час перегляду документального фільму «Молюхів Бугор - 2018» про археологічну експедицію студентів-істориків Черкаського державного технологічного університету в селі Новоселиця.

Тиждень історії, музеєзнавства та експертизи культурно-історичних цінностей вже став традиційним у Черкаському державному технологічному університеті, але кожного року ми вносимо певні зміни. Цьогоріч основна увага приділялася заходам, які були б корисними вам, як майбутнім фахівцям. Хочу подякувати всім, хто брав участь у заходах: викладачам – за підготовку, а студентам – за те, що активно долучалися та демонстрували щиру зацікавленість, – зазначила завідувачка кафедри історії та права ЧДТУ Ірина Стадник.

На згадку про Тиждень історії, музеєзнавства та експертизи культурно-історичних цінностей в ЧДТУ студенти, які брали активну участь у заходах, отримали фотографії з автографом Тетяни Нераденко та викладачів кафедри історії та права.