,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Науковець ЧДТУ виступив експертом з інтернет-безпеки в радіоефірі
Четвер, 17 січня 2019 09:38

Науковець ЧДТУ виступив експертом з інтернет-безпеки в радіоефірі

Науковець ЧДТУ виступив експертом з інтернет-безпеки в радіоефірі
Проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків, доцент кафедри інформаційної безпеки та комп'ютерної інженерії Черкаського державного технологічного університету Еміль Фауре та доцент кафедри інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Віктор Іващенко взяли участь у якості експертів з інтернет-безпеки у програмі «Тема дня» в ефірі Українського радіо «Рось».
Під час радіотрансляції обговорювали надзвичайно актуальні для сьогодення правила інформаційної безпеки та захисту особистих даних й інтелектуальної власності. Зокрема торкнулися питань, як захистити свої дані в інтернет-мережі від зловмисників; про що варто пам'ятати, коли ви реєструєтесь у соцмережах, завантажуєте додатки на телефон; куди звертатися, якщо порушили ваші авторські права в мережі тощо. 
– Питання інформаційної безпеки та захисту персональної інформації в сучасному суспільстві є надзвичайно важливим. Збільшення інформаційних ресурсів, для реєстрації на яких необхідно надавати свої особисті дані, призводить до необхідності більш ретельного ставлення до процедури їх обробки та дотримання конфіденційності. У сучасному світі бурхливого розвитку інформаційних технологій і комп’ютерних мереж навіть ІР-адресу користувача можна розцінювати як персональну інформацію. Тому всім користувачам інформаційних сервісів варто порадити бути обачними під час надання особистої інформації, у тому числі фотографій, скан-копій, та пам’ятати, що все, що потрапило до Інтернету, – там і залишається! – наголосив проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків ЧДТУ Еміль Фауре.