,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники ЧДТУ долучилися до заходів з нагоди 84-ї річниці від дня народження Василя Симоненка
П'ятниця, 11 січня 2019 10:43

Представники ЧДТУ долучилися до заходів з нагоди 84-ї річниці від дня народження Василя Симоненка

Представники ЧДТУ долучилися до заходів з нагоди 84-ї річниці від дня народження Василя Симоненка
10 січня в Черкаській обласній філармонії відбувся літературно-мистецький вечір «Я прийшов, щоб із вами жити» з нагоди 84-ї річниці від дня народження Василя Симоненка, у якому взяли участь і представники Черкаського державного технологічного університету.
Восьмого січня 1935 року з’явився на світ Василь Симоненко, якому судилося прожити всього 28 літ, та літературний спадок, що встиг залишити митець нащадкам, важко переоцінити. 
Цьогоріч з дня народження Василя Андрійовича минуло 84 роки, і на вечір вшанування його пам’яті завітали ті, хто цінує його поезію, його дар, його талант та його самобутність.
За традицією, цього дня були відзначені лауреати Всеукраїнської літературної премії імені  Василя Симоненка.  Після вітальних слів голови обласної організації Спілки письменників України Володимира Поліщука,  заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв урочисто вручив дипломи лауреатів премії Симоненка у номінації «За кращу першу поетичну збірку» Сергієві Сіваченку з Житомирщини  за зібрання поезії «Еволюція на граніті» та у номінації «За кращий художній твір» черкащанці Людмилі Тараненко за книгу «Стоїть душа перед порогом».
Поетичні рядки Василя Симоненка пронизані любов’ю  до рідної землі, і земля віддячує йому народженням нових талантів, прекрасних майстрів слова, які щорічно удостоюються Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка.
Літературно-мистецький вечір продовжився святковим концертом.