,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 22 грудня — День енергетика
П'ятниця, 21 грудня 2018 12:41

22 грудня — День енергетика

22 грудня — День енергетика

Щороку 22 грудня, у день зимового сонцестояння, в Україні відзначають День енергетика. Символічно, що свято співпадає з найкоротшим днем і найдовшою ніччю в році, коли робота енергетиків найбільш помітна.

Свято встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи працівників енергетики та електротехнічної промисловості України…» згідно з Указом Президента України «Про День енергетика» від 12 листопада 1993 р. № 522/93.

Енергетики — представники найсвітлішої професії. Завдяки їм ми можемо взимку насолоджуватися теплом у своїх оселях, працювати та займатися домашніми справами в темний час доби, насолоджуватися переглядом фільмів, читанням книг.

І якщо ми в побуті не можемо уявити собі життя без електрики і тепла, то що вже говорити про заводи, малі та великі підприємства, навчальні заклади! Вони без енергетиків і взагалі як без рук.

Вітаємо з Днем енергетика всіх, хто причетний до створення та обслуговування енергетичних систем. Нехай ваш професійний день буде наповнений світлом, теплом і енергією щирих привітань!