,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ по-родинному пройшов День Відкритих Дверей
Понеділок, 10 грудня 2018 08:46

У ЧДТУ по-родинному пройшов День Відкритих Дверей

У ЧДТУ по-родинному пройшов День Відкритих Дверей

У суботу, 8 грудня, Черкаський державний технологічний університет гостинно відчинив двері для майбутніх студентів, їхніх батьків та всіх зацікавлених в отриманні гідної освіти. День відкритих дверей – це не лише цікава подія, а й важливий крок до прийняття відповідального рішення, від якого залежатиме професійне майбутнє молоді.

Черкаський державний технологічний університет десятиліттями упевнено підтверджує імідж стабільного університету, який випускає висококваліфікованих фахівців з інженерних, технологічних, кібернетичних, будівельних, екологічних, фінансово-економічних та лінгвістичних спеціальностей.

У Черкаському державному технологічному університеті сьогодні свято, адже до нас завітали шановані гості: майбутні студенти та їхні батьки. Ми пишаємося тим, що наші випускники сьогодні є лідерами на ринку праці: вони обіймають державні керівні посади, очолюють банки, підприємства, ведуть приватний бізнес. Якщо оберете наш навчальний заклад – ніколи не пожалкуєте, – наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. – Хочеться порадити молодим людям обирати майбутню професію, прислуховуючись до власного серця, а також до порад своїх батьків, які завжди бажають найкращої долі для своїх дітей. Ми, в свою чергу, докладемо всіх зусиль, щоб ви ніколи не пожалкували, що обрали для навчання Черкаський державний технологічний університет. Ми маємо потужний науково-педагогічний колектив, у доброму стані утримуємо приміщення та лабораторні бази. У нас є все для того, щоб ви змогли успішно навчатися та пишалися нашим університетом.

 Щорічно, навесні у вищих навчальних закладах країни розпочинається вступна кампанія, і кожного року вносяться певні зміни до порядку її проведення. Про особливості вступної кампанії 2019 року та прийом на навчання до Черкаського державного технологічного університету розповів відповідальний секретар приймальної комісії ЧДТУ Віктор  Демиденко.

Для того, щоб стати студентом бюджетної форми навчання, перш за все, необхідно успішно скласти зовнішнє незалежне оцінювання, зауважив  Віктор В’ячеславович. Ви маєте розуміти, що можете обрати чотири предмети для складання ЗНО, чітко орієнтуючись на спеціальності для вашого омріяного фаху. На сайті нашого університету та інших закладів вищої освіти, ви зможете ознайомитися з переліком предметів ЗНО, необхідних для вступу на ту, чи іншу спеціальність. Безперечно, чим вищий бал ЗНО, тим більше шансів у вас отримати бюджетне місце відповідно до широкого конкурсу.

Віктор Демиденко детально зупинився на термінах формування електронних кабінетів вступників, подачі електронних заяв, оприлюднення рейтингових списків та зарахування студентів до навчального закладу. Крім цього Віктор В’ячеславович звернув увагу на очікувані зміни термінів та умов проходження творчих конкурсів, у ЧДТУ це стосується спеціальності «Дизайн». Також відповідальний секретар приймальної комісії ЧДТУ пояснив правила вступу до вишу для випускників коледжів та технікумів.

До Дня відкритих дверей кожен факультет, кожна кафедра університету підійшли з усією відповідальністю, підготувавши для гостей навчального закладу пізнавальну насичену програму: майстер-класи, ворк-шопи, інтелектуальні ігри, квести, презентації, виставки, неформальне знайомство зі студентами та викладачами, екскурсії навчальними аудиторіями та лабораторіями, демонстрації останніх науково-технічних досягнень та унікальних винаходів науковців університету та ще багато всього цікавого.

Окрему зацікавленість гості виявили до майстер-класу від випускника Черкаського державного технологічного університету, а нині викладача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, ведучого кулінарного шоу «Кулінарія від Андрія» Андрія Крижанівського. Аби подарувати новорічний настрій та продемонструвати майстерність, яку можна опанувати вступивши на факультет харчових технологій і сфери обслуговування, Андрій Крижанівський поділився секретом приготування святкового італійського салату «Феджатто».

Фоторепортаж на Flickr

Протягом заходу всі гості мали унікальну нагоду на власні очі побачити справжнє студентське життя та відчути себе частиною великої університетської родини.

Мені подобаються точні науки, такі як алгебра, фізика, геометрія, тому я вирішив вступати до Черкаського державного технологічного університету. Зі спеціальністю ще не визначився, тому  прийшов сьогодні на День відкритих дверей, щоб детальніше про все дізнатися, поговорити зі студентами, познайомитися з викладачами побачити все на власні очі, – поділився одинадцятикласник Артем.

Цікава захоплива мандрівка університетом стала чудовою можливістю для майбутніх студентів впевнитися в унікальності Черкаського державного технологічного університету та остаточно визначитися з вибором навчального закладу. Щирий прийом та доброзичливе ставлення згуртованого колективу Черкаського державного технологічного університету справили позитивне враження на гостей. Відтак, із навчального закладу школярі йшли з надією  повернутися сюди вже у статусі студентів.