,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студентка ЧДТУ посіла призове місце у Всеукраїнському конкурсі «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні»
П'ятниця, 07 грудня 2018 13:45

Студентка ЧДТУ посіла призове місце у Всеукраїнському конкурсі «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні»

Студентка ЧДТУ посіла призове місце у Всеукраїнському конкурсі «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні»

6-7 грудня 2018 року на базі Національного авіаційного університету, м. Київ, проходив фінальний етап IV Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні», у якому брали участь студенти та аспіранти вищих навчальних закладів України ІІІ-ІV рівнів акредитації, а також молоді вчені віком до 35 років. Серед учасників конкурсу і  студентка спеціальності «Екологія» Черкаського державного технологічного університету Дар’я Карпуніна.

Загалом до участі у Конкурсі було представлено 58 наукових робіт з 25 вищих навчальних закладів України та Польщі, серед яких Національний університет «Львівська політехніка», Національний авіаційний університет, Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, Полтавський національний технічний університет ім. Ю. Кондратюка, Національний транспортний університет, Херсонський національний технічний університет, Київський національний університет будівництва і архітектури, Луцький національний технічний університет, Національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова, Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, Тернопільський національний педагогічний університет ім. Володимира Гнатюка, Херсонський державний аграрний університет, Національний педагогічний університет ім. М.П. Драгоманова, Кременчуцький національний університет ім. М. Остроградського, Національна металургійна академія України, Ржешувська політехніка, Польща та інші. За результатами незалежного оцінювання робіт рецензентами були визначені призери конкурсу у 5 номінаціях.

До того ж, у межах конкурсу науковці Ржешувського технологічного університету (Польща) та Національного авіаційного університету провели для учасників майстер-класи на тему: «Сучасні екологічні виклики. Тенденції сталого розвитку та раціональне природокористування».

Студентка спеціальності «Екологія» ЧДТУ Дар’я Карпуніна, яка представила результати власних досліджень на тему «Оцінка ефективності очистки стічних вод від іонів важких металів з використанням природних сорбентів» (наукові керівники – завідувач кафедри екології Олена Хоменко та викладач кафедри екології Оксана Єгорова) виборола ІІ місце та нагороджена Дипломом ІІ ступеня переможця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт в номінації «Водопостачання, водовідведення, технології очищення забруднених вод».

Вітаємо Дар’ю Карпуніну та її наукових керівників з перемогою та зичимо не зупинятися на досягнутому і підкорити ще чимало наукових вершин!