,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Економічна освіта в ЧДТУ – запорука професійного успіху. У ЧДТУ з нагоди 25 річчя факультету економіки та управління відбувся круглий стіл
П'ятниця, 30 листопада 2018 14:17

Економічна освіта в ЧДТУ – запорука професійного успіху. У ЧДТУ з нагоди 25 річчя факультету економіки та управління відбувся круглий стіл

Економічна освіта в ЧДТУ – запорука професійного успіху. У ЧДТУ з нагоди 25 річчя факультету економіки та управління відбувся круглий стіл

У 25-й день народження факультету економіки та управління Черкаського державного технологічного університету за круглим столом зустрілися  люди, завдяки яким почала творитися і продовжує збагачуватися історія факультету. Адміністрація університету, завідувачі кафедр, викладачі та колишні студенти, а нині успішні люди, згадали перші цеглини фундаменту факультету, закладені у 1993 році, та поділилися особистими досягненнями дякуючи економічній освіті, здобутій у ЧДТУ.

У такий день хочеться пригадати створення факультету і моє перше робоче місце на цьому факультеті – я працював завідувачем лаборанторії кафедри економіки та організації виробництва, далі вступив до аспірантури, згадав, як стояв у витоків факультету, ректор ЧДТУ Олег Григор. Хочу сказати, що наші випускники найкращі, куди не зайдеш скрізь знайомі обличчя. Сьогодні випускники факультету економіки та управління керують банками, стали директорами виробництв, бізнесменами, власниками потужних підприємств. Дуже приємно, що ми не даремно докладали зусилля, і зараз ми маємо результати своєї діяльності.

Перший завідувач кафедри фінансів Ігор Єресько теж поділився спогадами про історію створення факультету економіки та управління.

На факультеті економіки та управління я, як і більшість з вас, знайшов себе. Факультет виник спочатку, як фінансовий факультет. Це було державне замовлення. Молодій країні потрібні були фахівці у галузі податкової системи, і першим у регіоні відгукнувся наш університет, – пригадав Ігор Єресько.

Оскільки темою круглого столу визначили: «Економічна освіта в ЧДТУ – запорука професійного успіху», цілком природно, що декан факультету економіки та управління Віктор Демиденко поцікавився у випускників, чи допомогла їм економічна освіта у досягненні професійних та життєвих успіхів.

Випускник 1997 року спеціальності «Фінанси і кредит», нині  директор ЧОД АБ «Укргазбанк» Ростислав Ніконов, як однин із перших випускників факультету, зголосився розпочати дискусію.

Дійсно, освіта допомогла. У ЧДТУ формували світогляд, давали напрямок, бачення життя, підказували до чого треба йти, ким ставати і до чого прагнути, поділився Ростислав Ніконов.

За словами випускника 2005 року Євгена Стрижака, його робочий день розпочинається і закінчується з економіки, адже Євген займається будівництвом комерційної нерухомості.

–   Так склалося у житті, що я навчався у кількох вишах на різних спеціальностях, але ЧДТУ, факультет економіки та управління – основний, все інше якось стерлося з пам'яті, адже не лише студенти, з якими я навчався, а й викладачі і до сьогодні зі мною. Якби я тоді знав, що економіка так тісно буде пов’язана з моїм життям, то, скажу відверто, я був би набагато уважнішим на заняттях. Було кілька разів, коли пам’ять нагадувала, що це викладали, а я тоді не дуже уважно слухав, — зауважив Євген Стрижак.

Наталія Гусар, яка нині працює менеджером із закупівель на машинобудівному заводі, вдячна кафедрі менеджменту за якісне навчання, за незвичайні пари, цікаві тренінги, подорожі по Україні на олімпіади.

Деякі випускники вже самі стали викладачами, але під час своїх лекцій тримають у пам'яті образ свого ідеального викладача та намагаються його наслідувати. Такою історією, згадуючи лекції Лесі Петкової, поділилася випускниця кафедри фінансів 2004 року Тетяна Борис, яка нині викладає Смілянському промислово-економічному коледжі ЧДТУ.

–      Знаєте, як я хвилювалася! Така гарна жінка, не користуючись ні книжкою, ні конспектом, чітко диктує матеріал лекції. І жодного разу не помилилася! Перечитую речення – красиві. А зараз я читаю лекції так само красиво, як Ви, — зізналася Тетяна Борис.

У стінах вишу зароджувалися романтичні стосунки, які потім переросли у міцну родину, як сталося з Романом та Богданою Бердник.

Один за одним випускники різних років згадували викладачів, наукових керівників, однокурсників, конкурси, олімпіади, проходження практик, та всі, як один, висловлювали вдячність факультетові, що, окрім знань, дав поштовх до самоосвіти, жагу до саморозвитку та прагнення до успіху.

–   Перш за все хочу подякувити вишу, адже всі наші успіхи, успіхи випускників факультету економіки та управління -  це заслуга тих людей, які нас наставляли на початковому етапі, – наголосив випускник 2014 року спеціальності «Економіка підприємства», директор Бош Авто Сервіс, м. Кам’янка Ігор Кивгила. У моєму житті так сталося, що я працював і в державних структурах, а сьогодні  я приватний підприємець, і дуже велику роль в моєму житті відіграла економічна освіта. Хочу сказати, що починаючи з народження людини і на протязі всього її життя економіка невід'ємна частина людини, її розвитку, життєдіяльності. Тому, я особисто, всіма своїми досягненнями завдячую керівникам та наставникам факультету економіки та управління ЧДТУ.

Під час зустрічі за круглим столом виникла пропозиція систематично збиратися разом, аби спілкуватися, підтримувати дружні зв'язки, обговорювати нові проекти, ділитися успіхами   та підтримувати один одного, а у перспективі створити «Асоціацію випускників факультету економіки та управління», адже всіх об’єднує спільна Альма-матер – факультет економіки та управління.

- Шановні колеги, надзвичайно приємно вас тут усіх бачити і я думаю, що такі ностальгічні моменти не тільки у вас, а й у викладачів теж, через те, що ми на вас дивимося, ми вас згадуємо і ми дуже пишаємося тим, якими ви стали,  зазначила завідувачка кафедри міжнародної економіки та бізнесу Леся Петкова. – Просто прекрасна пропозиція «Клубу ділових зустрічей», адже ми хочемо бачити вас частіше. Ми продовжуємо свою роботу, але потребуємо зворотного зв’язку. Ми будемо раді, якщо ви нам говоритимете, пропонуватимете якісь нові ідеї, форми, напрямки для навчання задля підвищення рівня компетенції наших студентів.

Підтримала колегу і завідувачка кафедри філософських і політичних наук Анжела Бойко. До речі, кафедра філософських і політичних наук донедавна входила до складу факультету економіки та управління.

Від вас, людей, які уже відбулися, які мають за спиною певний діловий і соціальний досвід хочеться чути що нам потрібно змінити в освіті, для того, щоб вона була кращою. Ваша думка важлива, адже ви навчалися в цьому університеті і вам не байдуже. Ви, випускники обличчя та імідж університету,  наголосила Анжела Бойко.

 

Всі фотографії на Flickr