,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшов другий етап Тижня безпеки дорожнього руху
Вівторок, 20 листопада 2018 17:04

У ЧДТУ пройшов другий етап Тижня безпеки дорожнього руху

У ЧДТУ пройшов другий етап Тижня безпеки дорожнього руху

12-18 листопада в Україні відбувся другий етап Тижня безпеки дорожнього руху. Як відомо, подібні тематичні Тижні проводяться двічі на рік з 2011 року задля популяризації теми дотримання правил дорожнього руху всіма його учасниками. Проте, головна мета Тижня безпеки дорожнього руху полягає в об’єднанні зусиль державних органів, недержавних вітчизняних та міжнародних організацій задля вирішення проблеми аварійності на автошляхах України, а також зменшення травматизму та смертності від дорожньо-транспортних пригод.

Цьогоріч Тиждень безпеки дорожнього руху стартував Національним форумом із безпеки дорожнього руху (м. Київ), де відбулося активне обговорення проблем із безпеки дорожнього руху в країні, обмін досвідом із зарубіжними фахівцями. Основна увага на форумі приділялася важливості використання ременів безпеки у транспортних засобах. Також у столиці проводився семінар-практикум для керівників автотранспортних підприємств та відповідальних за безпеку на транспорті. Всі свідомі громадяни змогли долучитися до загальнонаціональної акції «Здай кров – врятуй життя» зі здачі крові для лікування постраждалих у дорожньо-транспортних пригодах.

Черкаський державний технологічний університет також долучився до Тижня безпеки дорожнього руху. Відтак, викладачі кафедри безпеки життєдіяльності ЧДТУ наголошували на темі безпечного руху підчас своїх потокових лекцій. Цікаві бесіди, презентації та мотивуючі відеороліки запам’яталися всім учасникам.

В автошколі ЧДТУ проведена зустріч з учнями-новачками під назвою «Будь пильним за кермом», де викладачі кафедри Безпеки життєдіяльності провели бесіду про необхідність дотримання правил дорожньої безпеки, а лектор автошколи надав інформацію щодо останніх змін у законодавстві стосовно автодору.

Кафедра автомобілів та технології їх експлуатації також провела ряд цікавих заходів, наймасштабнішим з яких став Брейн-ринг, де студентські команди трьох факультетів (факультет комп'ютеризованих технологій машинобудування та дизайну, факультет електронних технологій і робототехніки та будівельний факультет) змагалися за звання найкомпетентнішої у питаннях безпеки дорожнього руху.

Варто зазначити, що 18 листопада в Україні відзначили Всесвітній день пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод. Будь ласка, будьте пильними!