,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини В ЧДТУ відкрилася традиційна виставка робіт промислового дизайну
Вівторок, 20 листопада 2018 16:51

В ЧДТУ відкрилася традиційна виставка робіт промислового дизайну

В ЧДТУ відкрилася традиційна виставка робіт промислового дизайну

20 листопада у Черкаському державному технологічному університеті відбулося відкриття виставки дизайн-проектів студентів та викладачів кафедри дизайну спеціалізації «Промисловий дизайн».

− Протягом двох років студенти спеціалізації «Промисловий дизайн» представляють свої роботи. Сьогодні, на черговій звітній виставці за попередній рік, зібрані найцікавіші, найфункціональніші роботи, зазначила завідувач кафедри дизайну, професор Наталія Романенко.

На виставці представлені студентські проекти з основної профільної дисципліни фундаментального циклу «Дизайн-проектування», створені під керівництвом кандидата мистецтвознавства, доцента, професора кафедри дизайну Інни Яковець та старшого викладача Наталії Литовченко.

Дисципліна «Дизайн-проектування» викладається паралельно у комплексній взаємодії з дисциплінами «Макетування» і «Комп’ютерне моделювання» при підготовці дизайнера вищої кваліфікації спеціалізації «Промисловий дизайн».

Комп’ютерне моделювання в дизайні останнім часом набуло значного поширення, завдяки чому можна представляти об’єкт з дрібними деталями, виконувати за короткий термін значну кількість варіантів проектованого об’єкта. Комп’ютерне моделювання дає змогу представити об’єкт у незвичайному ракурсі, поділити об’єкт на складові, виділити найбільш важливі вузли та елементи, виграшно продемонструвати особливості та переваги проектованого об’єкта. На виставці представлені об’єкти, створені в програмі 3dxMax під керівництвом викладача Руслана Савіська.

Проектну графіку, виконану з використанням комп’ютерних програм, розглядають як засіб предметної творчості з особливою виразністю.

Макет виробу дає наочне уявлення про його форми, пропорції, розміщення деталей і елементів, колірно-фактурне вирішення тощо. Макет дає можливість відтворювати і вивчати різні явища в лабораторних умовах, сприяє механізації процесу проектування, дозволяє оперативно отримувати наближені до натури матеріали випробувань дизайнерських об’єктів. Представлені на виставці макети, виконані під керівництвом старшого викладача Олександра Луговського.

−Дизайнер, а особливо промисловий, мусить донести свою творчу інженерно-технічну думку, тому має читати креслення і самостійно їх виконувати, − наголосив Олександр Федорович.

Також на виставці експонуються проекти ландшафтної організації території біля навчального корпусу № 4 Черкаського державного технологічного університету.

Виставка розкриває багатогранність об’єктів промислового дизайну, які володіють всіма необхідними функціональними, естетичними, екологічними  факторами. Дизайнери, чиї роботи були представлені у експозиції, отримали Диплом учасника виставки.

 

Всі фотографії на Flickr