,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 10 листопада – Всесвітній день науки
П'ятниця, 09 листопада 2018 15:16

10 листопада – Всесвітній день науки

10 листопада – Всесвітній день науки

Всесвітній день науки щорічно відзначають 10 листопада. Це свято засноване у 2001 році під егідою ЮНЕСКО. Всі заходи, у межах відзначення цього Дня, спрямовані на популяризацію науки, як інструменту миру і злагоди на Землі.

Ніхто не знає коли виникла наука, чи яка саме наука першою з’явилася на світ, однак достеменно відомо, що до сьогодні людству так і не вдалося вичерпати всю багатогранність напрямів і потенціалу людського пізнання, для якого ми сміливо визначаємо ту чи іншу гілку наукового напрямку.

Наразі, у Всесвітній день науки, під егідою ЮНЕСКО проводиться низка різноманітних заходів спрямованих, як на роботу з науковими та навчальними колективами, так і на тісну взаємодію з урядовими організаціями. Мета цих зусиль – широке поширення знань про науку для всіх верств суспільства, зокрема долучити до науки молоде покоління.

Черкаський державний технологічний університет вітає всіх науковців та студентів вишу з Днем науки та бажає всім лише світлих почуттів до науки і наукового середовища, адже відомо, що знання це світло, а незнання нехай залишаються в минулому!