,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти ЧДТУ долучилися до соціально-мистецького проекту «beYOUtiful»
П'ятниця, 09 листопада 2018 13:59

Студенти ЧДТУ долучилися до соціально-мистецького проекту «beYOUtiful»

Студенти ЧДТУ долучилися до соціально-мистецького проекту «beYOUtiful»
 8 листопада у Черкаському обласному художньому музеї відбулося відкриття фотовиставки, створеної в межах соціально-мистецького проекту «beYOUtiful».
Студенти кафедр філософських та політичних наук і соціального забезпечення Черкаського державного технологічного університету взяли участь у соціально-мистецькому проекті «beYOUtiful» учениці 11 класу Черкаської міської гімназії №9 Лілії Алєксанової.   Авторка ініціювала його у межах КАКТУС (Community ACTion Ukrainian Style) форуму-2018. 
Над проектом «beYOUtiful» працювало близько ста людей із семи різних міст України. Героями цієї ініціативи стали підлітки, з якими Лілія познайомилася через соціальні мережі, та які зголосилися допомогти у втіленні ідеї. Загалом експозиція налічує 60 світлин людей різного віку, а до Черкаської виставки увійшло лише 11 довільно обраних робіт, над створенням чотирьох з яких працювали черкасці. Участь у проекті взяли молоді фотографи з різних міст України: Тернопіль, Івано-Франківськ, Сєверодонецьк, Запоріжжя, Київ та Черкаси. 
– Мета цієї виставки – надихнути людей на бачення краси у собі та оточуючих. Я вважаю, що кожен з нас є красивим, у кожному є краса, лише треба її побачити, – зазначила авторка проекту Лілія Алєксанова. – Герої світлин – звичайні діти, які також працюють над різними проектами, які вкладаються у вирішення певних соціальних проблем. Далі плануємо цю експозицію відправити в Івано-Франківськ, Київ, Ужгород, Львів, ведуться перемовини з Тернополем, Рівним і містом Рахів.
Підтримати молодіжну соціально-мистецьку ініціативу та студентів-учасників проекту на відкриття виставки завітали студенти й викладачі  Черкаського державного технологічного університету.
– Я глибоко переконана, що серед нас зараз та молодь, яка змінює світ і змінює його на краще.  Я дякую вам за вашу небайдужість і сподіваюся, що ці маленькі кроки будуть торувати шлях у ваше доросле, свідоме, щасливе і впевнене життя, – наголосила завідувачка кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ, професор Анжела Бойко. – Ця виставка – відкриті двері в світ пошуку самого себе, пошуку себе в цьому світі. Для молоді, для студентської молоді, з якою ми працюємо, це надзвичайно важливо. Я думаю, що такий крок дозволяє побачити вам себе в цьому світі, переконатися, що світ відкриває для вас двері і ви йому потрібні. 
Виставка «beYOUtiful», основним меседжем якої є ствердження, що кожна людина креативна, приваблива, унікальна, у Черкаському обласному художньому музеї організована за підтримки «Ротарі Клубу Черкаси» та Черкаської міської гімназії №9.
– Цією виставкою ми хотіли об’єднати наші зусилля для того, щоб показати молоді, що насправді певні вади, які комусь здаються вадами – це можуть бути абсолютно позитивні речі, які подобаються багатьом, – зауважила президент «Ротарі Клуб Черкаси», кандидат медичних наук, завідувачка Черкаського обласного профілактично-лікувального консультаційного скринінгового центру «Здоров’я жінки» Ольга Палійчук.