,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти-іноземці ЧДТУ відвідали музей просто неба в Пирогово
Вівторок, 16 жовтня 2018 10:04

Студенти-іноземці ЧДТУ відвідали музей просто неба в Пирогово

Студенти-іноземці ЧДТУ відвідали музей просто неба в Пирогово
Іноземні студенти черкаського державного технологічного університету не лише вивчають українську мову та підкорюють науку на терені нашої держави, а й знайомляться з традиціями та культурою України. 10 жовтня викладачі та студенти Навчально-наукового центру по роботі з іноземними студентами ЧДТУ здійснили культурно-пізнавальну мандрівку в «Національний музей народної архітектури та побуту України» в Пирогово, що поблизу Києва.
Під час екскурсії студенти-іноземці знайомилися з історією, традиціями та побутом українців, адже на території архітектурно-ландшафтного комплексу представлені усі історико-етнографічні регіони України, зокрема Середня Наддніпрянщина, Слобожанщина, Полісся, Поділля, Карпати, Південь України. 
Студентам з інших країн було цікаво побачити не лише житло українців, а й тогочасні виробничі споруди, зокрема тартаки (лісопилки), сукновальні, олійниці, кузені та млини, без яких важко уявити українцям життя та економічну діяльність. 
Не обійшлося й без традиційного українського частування: студенти та викладачі скуштували запашні українські пироги та вареники.
На зворотньому шляху екскурсанти відвідали Фестиваль Хризантем на Співочому полі у Києві та в піднесеному настрої, наспівуючи китайські, африканські і, звичайно, українські пісні, сповнені позитивними емоціями та враженнями, повернулися у Черкаси.