,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ розглядали можливості платформи Web of Science
Четвер, 11 жовтня 2018 09:55

У ЧДТУ розглядали можливості платформи Web of Science

У ЧДТУ розглядали можливості платформи Web of Science
Завантажити прикріплення:
10 жовтня у Черкаському державному технологічному університеті відбувся науково-методичний семінар для науковців, викладачів, аспірантів та студентів на тему «Можливості платформи Web of Science для пошуку, аналізу та публікації наукових досліджень (технічні науки)».
Семінар проводила Ірина Тихонкова, представник компанії Clarivate Analytics – виробника платформи Web of Science, що поєднує 15 баз даних, у яких проіндексовано понад 34 тисячі наукових видань.
Захід відвідали представники всіх факультетів – від докторів наук, професорів до студентів.
Під час семінару розглянули роботу з платформою Web of Science: пошук, аналіз, збереження наукової інформації, оцінка тематик робіт та можливі джерела фінансування. Окрему увагу приділили аналізу і підбору видань в Journal Citation Report (impact factor й інші показники журналів). Зважаючи на вимоги до опублікування результатів дисертаційних робіт і появу великої кількості хижацьких видань, науковці мають уважно ставитися до добору видання для публікації власних досліджень.
Учасники семінару ознайомилися з безкоштовним референс-менеджером  EndNote base, що дозволяє створити базу публікацій за темою дослідження і суттєво полегшує оформлення статей за форматом певного видання, і нещодавно створеною функцією EndNote Match, яка значно скорочує час підбору видання для публікації.
Обговорили можливості Researcher ID – ідентифікатора науковця, який дозволяє автору представити власні здобутки, порівняти їх з світовими аналогами і представити українські видання та науково-дослідні установи науковій спільноті, H-index Orcid – онлайн CV науковця тощо.