,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти та викладачі ЧДТУ зможуть навчатися і стажуватися в Канаді
Понеділок, 01 жовтня 2018 12:03

Студенти та викладачі ЧДТУ зможуть навчатися і стажуватися в Канаді

Студенти та викладачі ЧДТУ зможуть навчатися і стажуватися в Канаді

Черкаський державний технологічний університет продовжує розширювати освітні географічні кордони. У п’ятницю, 28 вересня, ректор ЧДТУ Олег Григор та директор освітньої агенції ICEA Ірина Кобець підписали Меморандум про співпрацю.  Передувала укладенню партнерської угоди офіційна зустріч викладачів та студентів черкаського вишу з представниками п’ятьох канадських навчальних закладів, під час якої були окреслені можливості навчання та стажування українських студентів та викладачів за кордоном, а також представлені освітні програми закордонних навчальних закладів.

 

Завдяки співпраці з освітньою агенцією ICEA обдарована молодь та викладачі Черкаського державного технологічного університету матимуть нагоду скористатися чудовою можливістю для особистого і фахового розвитку, – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. – У канадських навчальних закладах існують ексклюзивні бюджетні пропозиції для кращих із кращих, тому кожен повинен  чітко усвідомлювати свою мету і прагнути до її досягнення.

Перед тим, як надати слово представникам канадських освітніх закладів, директор агенції ICEA, що наразі є офіційним партнером найпрестижніших закордонних навчальних закладів, Ірина Кобецьна голосила на важливості мотивації та володіння англійською мовою, заохочуючи всіх до її вивчення та вдосконалення.

 

–      Для того, щоб стати учасником будь-якої програми вам потрібно вільно володіти англійською мовою. Сьогодні англійська мова – це той ключ, який відкриває двері до будь-якої  освіти, до будь-якого стажування, – наголосила Ірина Кобець. – Я з повагою ставлюся до тих, хто у наш час викладає у вищих навчальних закладах, оскільки мотивувати студентів, ділитися з ними своїми знаннями  – це, напевно, найважливіша і водночас, найважча робота у нинішній час. Тому, я маю надію, що ті програми, які ми сьогодні пропонуємо українським студентам стануть додатковою мотивацією.

 

У продовження виступу  Ірини Кобець представники навчальних закладів Канади: English School of Canada, University Canada West, Toronto School of Management, Georgian College та St. Lawrence College представили свої школи, коледжі, університети, познайомили з особливостями освітніх програм та окреслили перспективи програм стажування та навчання у Канаді.

Оскільки Черкаський державний технологічний університет та освітня агенція ICEA мають спільну зацікавленість у багатьох наукових та освітніх сферах, підписання Меморандуму про співпрацю сприятиме майбутньому інституційному співробітництву, зокрема розробці спільних програм або проектів, що становлять взаємний інтерес; обміну інформацією;взаємодії у розвитку освіти загалом, включаючи потенціал для надання спільних програм; спільну наукову та дослідницьку діяльність тощо.

Після підписання Меморандуму, у Черкаському державному технологічному університеті відбулася освітня конференція «Навчання за кордоном: перспективи та можливості». Під час заходу учасники познайомилися із особливостями закордонної системи освіти;отримали  корисну інформацію про найактуальніші спеціальності, напрямки навчання та можливості отримання стипендій; мали нагоду поставити запитання, пов'язані із перспективами працевлаштування та побудовою кар'єри після закінчення навчання. Крім того, молодь мала можливість поспілкуватися із представниками закордонних навчальних закладів, які особисто презентували канадські коледжі та університети, у яких вони працюють.

University Canada West бізнес-орієнтований університет, що пропонує своїм студентам інтенсивні навчальні програми, які комбінують прикладну та теоретичну основу для успіху як на робочому місці, так і в майбутніх академічних проектах.Усі навчальні програми розраховані на розвиток майбутньої кар’єри студента, окрім академічних знань дають практичні навички складання резюме, пошуку роботи, розвитку лідерських якостей,гнучкості та інших якостей, що допомагають бути конкурентоздатним на ринку праці.

Toronto School of Management працює з лідерами галузі маркетингу, менеджменту та міжнародного бізнесу, щоб розробляти та надавати інноваційні та кар’єрно-орієнтовані програми. Навчальний заклад зосереджений на розвитку партнерських зв’язків з бізнесом і промисловістю, які допомагають якнайкраще адаптувати навчальні програми до потреб ринку праці та надати студентам можливості стажування.

English School of Canada працює майже 20 років на міжнародному ринку і за цей час тут навчалося понад 30000 студентів з більш ніж 50 країн.Школа представляє якісне навчання та незабутній досвід в Канаді. Широкий вибір навчальних програм та перебування в мультикультурному середовищі допомагає студентам значно покращити рівень розмовної англійської, а заняття з досвідченими викладачами підвищать знання з обраного предмету.

St. Lawrence College пропонує понад 100 академічних програм для майбутніх студентів. Більшість програм починаються у вересні, однак ви також можете почати навчанна за перними програмамиу січні, лютому та травні. Навчальний заклад пропонує стипендії на навчання для студентів з високим академічним рівнем.

Georgian College вважається одним із лідерів серед навчальних закладів Канади, які надають практичну підготовку своїм студентам. Коледж заключає договори з бізнес організаціями, таким чином, сприяючи студентам у пошуку роботи. Студенти Georgian College щорічно отримують близько 5000 робочих пропозицій під час навчання. 90% випускників коледжу працевлаштовуються завдяки досвіду та знанням отриманим під час навчання у Georgian College.