,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 15 серпня – День археолога
Середа, 15 серпня 2018 11:34

15 серпня – День археолога

15 серпня  – День археолога

Щорічно, відповідно до  Указу Президента від 6 серпня 2008 року, археологи відзначають свій професійний день 15 серпня.

Сьогодні завдяки археологам ми маємо можливість пізнавати та вивчати наше минуле, нашу історію, глибше розкривати навколишній світ.

Археологи це ті люди, для яких, насамперед, відкривається сенс нашого минулого матеріального буття і справжня цінність нашої спільної історичної спадщини. Всі знають, що будь-яку історію можна трактувати по-різному, історію можуть «переписувати», можуть «переглядати», проливати на неї світло або відводити в тінь, але факти завжди залишаються фактами. Їх марно підробляти або ховати, спотворювати або заплутувати, так як Його Величність Час усе розставляє по своїх місцях, які й виявляє археолог.

Щиро вітаємо кафедру історії та права ЧДТУ, на чолі з Іриною Стадник, студентів-істориків, майбутніх музеєзнавців та експертів культурно-історичних цінностей, які нерідко беруть участь у археологічних розкопках нашого краю, та всіх, хто цікавиться історичними знахідками, дослідженнями артефактів, переймається збереженням та популяризацією археологічної спадщини.  Продовжуйте відкривати такий особливий, сповнений яскравого розмаїття і цікавинок світ наших далеких-близьких предків, світ, який лежить в основі нашої з вами сучасності.