,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ у День Випуску висадили соняхи відомого українця Богдана Гаврилишина
П'ятниця, 06 липня 2018 09:38

У ЧДТУ у День Випуску висадили соняхи відомого українця Богдана Гаврилишина

У ЧДТУ у День Випуску висадили соняхи відомого українця Богдана Гаврилишина

4 липня урочистому врученню дипломів випускникам 2018 року Черкаського державного технологічного університету передувала знакова для молодого покоління та пам’ятна для цьогорічних випускників подія національно-патріотичного змісту. Особливого для навчального закладу літнього дня за сприяння Фонду родини відомого українця Богдана Гаврилишина керівництво університету, представники кожного факультету: студенти-випускники і викладачі та координатор Благодійного Фонду Олена Фюдр на клумбі біля навчального закладу висадили унікальні квіти: соняхи, які вирощував сам Богдан Гаврилишин. За словами представників Фонду, кожен висаджений сонях є сертифікованим.

 

Якщо сьогодні викладачі вклали у вас одну зернинку знань, ваші батьки вклали одну зернинку любові, то ви зобов’язані це примножити і наступному поколінню віддати цілий кошик зерняток любові, щастя, добра, злагоди і патріотизму, − звернулася під час виступу до випускників почесна гостя свята – регіональний координатор Благодійного Фонду родини Богдана Гаврилишина Олена Фюдр. Ми вдячні, що саме ваш університет, саме ваші молоді вчені запросили нас та показали готовність до співпраці, креативності, адже це все те, що робив, цінував і пропагував Богдан Гаврилишин.

 

Після виступу Олена Фюдр від команди Фонду родини Богдана Гаврилишина вручила ректору ЧДТУ Олегу Григору та колективу ЧДТУ Подяку за сприяння у реалізації програми «Молодь змінить Україну - 2018» і книгу спогадів Богдана Гаврилишина «Залишаюсь українцем».

 

Висадження соняшників  вже стало доброю українською традицією для вшанування пам’яті відомого економіста, науковця та мецената. Власне, сам соняшник є логотипом фонду Богдана Гаврилишина, який він створив ще за життя для навчання та підтримки активної, професійної, патріотичної молоді, що має сформувати критичну масу людей, здатних трансформувати Україну.

 

Фонд родини Богдана Гаврилишина було створено у 2017 році дружиною та дітьми, знаного економіста та футуролога, громадського діяча та мецената, незмінного патріота України Богдана Дмитровича Гаврилишина для того, щоб продовжувати справу великого українця – сприяти розвитку України та її перетворенню на ефективну європейську державу.

Заснований на таких цінностях, як відповідальність, співпраця та професіоналізм, з вірою у високий потенціал України, Фонд розробляє та реалізовує програми для української молоді, яка є рушієм позитивних змін в країні.

Програми Фонду розсувають кордони, інтегрують успішний європейський та світовий досвід, об’єднують лідерів думок, змушують системно мислити, змінюють імідж України в світі та формують екосистему для пришвидшення змін.