,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники ЧДТУ долучилися до розробки Національного плану дій щодо зайнятості молоді
Понеділок, 25 червня 2018 13:48

Представники ЧДТУ долучилися до розробки Національного плану дій щодо зайнятості молоді

Представники ЧДТУ долучилися до розробки Національного плану дій щодо зайнятості молоді

Минулого тижня, 20 червня, у прес-центрі Черкаської обласної державної адміністрації відбувся круглий стіл щодо розробки Національного плану дій та рекомендацій щодо зайнятості молоді Черкащини. Завідувачка кафедри соціального забезпечення Черкаського державного технологічного університету Інна Журба, викладач Анна Джиквас та студенти спеціальності «соціальне забезпечення» Олена Гаврильченко, Мирослав Лєжньов і Євген Панасенко взяли активну участь у заході, який був організований, аби спільно з молоддю та роботодавцями сформувати бачення того, як краще вирішувати питання зайнятості молоді та в перспективі створити умови для сталого розвитку країни.

На круглому столі представники управління у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації, департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради,  Обласного центру зайнятості, громадських організацій, вищих навчальних закладів, бізнесу разом з роботодавцями, активістами Черкаського Молодіжного ресурсного центру, головами студентських рад та учнями черкаських шкіл обговорювали проблеми зайнятості молоді й пошук можливих шляхів їх вирішення.

Об`єднавшись у три групи, учасники визначали нагальні проблеми зайнятості молоді,  намагалися зрозуміти, як діяти, абимотивувати молодь до працевлаштуваннята розглядалискладнощі  пошуку персоналу і підбору кваліфікованих кадрів.

- Якщо навчальні заклади не будуть завалювати студентів неактуальними на ринку праці дисциплінами, а роботодавці будуть зацікавлені у працевлаштуванні студентів без досвіду роботи, то всі ці проблеми невдовзі будуть вирішені, - вважає директорка Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру Олена Кудрявцева.

За круглим столом зібралися дійсно небайдужі люди, які щиро переймаються питаннями зайнятості молоді не тільки з Черкас, а й з інших міст, районів та ОТГ Черкащини.

- Роботодавці готові брати на роботу молодих людей без досвіду роботи, але працювати з людиною, у якої не має навіть бажання вчитись дуже важко, - запевняє представник Cherkasy IT Cluster Анастасія Негода.

Відтак, нинішня ситуація із занятістю молодих людей залежить не лише від мотивації та активності самої молоді, від її бажання навчатися, практикувати здобуті знання й отримувати досвід, працювати та приймати рішення, а й від мудрих керівників та наставників, які прагнуть допомогти, навчити, змотивувати, налагодити дружню атмосферу в колективі та створити достойні умови праці. До того ж, не останнє місце у ланцюгу взаємодії та взаємовідповідальності належить навчальним закладам, освітнім установам та відділам, які будуть навчати не бездумно зазубрювати матеріал та навіювати своїми лекціями сон і байдужість у студентів, а навпаки - оберуть новітні підходи, інтерактивні заняття, актуальні предмети й спеціальності та даватимуть ті знання і практичні навички, які повністю відповідають вимогам сучасного ринку праці!

Усі напрацьовані під час круглого столу рекомендації будуть передані до Департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України.