,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Для магістрів-екологів ЧДТУ відбулося практичне заняття на базі КП «Черкасиводоканал»
Вівторок, 12 червня 2018 12:44

Для магістрів-екологів ЧДТУ відбулося практичне заняття на базі КП «Черкасиводоканал»

Для магістрів-екологів ЧДТУ відбулося практичне заняття на базі КП «Черкасиводоканал»

Нещодавно студенти групи МГЕК – 703 спеціальності «Екологія» освітнього рівня «магістр»  Черкаського державного технологічного університету під керівництвом завідувача кафедри екології Олени Хоменко, завідувача лабораторіями Любові Плахотньої та асистента Ольги Єгорової відвідали КП «Черкасиводоканал».

Для студентів ЧДТУ головний технолог КП «Черкасиводоканал» Олександр Гончаренко провів екскурсію на Дніпровській водоочисній станції. Магістримали можливість побачити, як річкова вода перетворюється в питну. За словами головного технолога, якість річкової води характеризується високим рівнем органічного забруднення, заліза та мікробіологічними показниками. Тож технологічні параметри водопідготовки постійно коригуються залежно від якості води в Дніпрі.

- В 2010 році набув чинності новий, більш жорсткий стандарт якості на питну воду. Він вніс свої корективи і в роботу «Водоканалу»,- зазначив Олександр Володимирович, - тому ми переглянули технологію очищення води в бік зменшення кількості хлору. Зараз для очищення дніпровської води ми використовуємо найсучасніші реагенти як вітчизняного, так і закордонного виробництва, використовуємо новітнє дозувальне обладнання.

Тож студенти ЧДТУ значною мірою змогли оцінити масштабність роботи Дніпровської водоочисної станції.