,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшли воркшопи від JABIL УКРАЇНА
Четвер, 31 травня 2018 12:09

У ЧДТУ пройшли воркшопи від JABIL УКРАЇНА

У ЧДТУ пройшли воркшопи від JABIL УКРАЇНА

29 травня в Черкаському державному технологічному університеті відбулися два воркшопи від відомої компанії JABIL Україна. Ініціаторами проведення таких заходів виступили спеціаліст з комунікацій компанії JABIL Марина Капац і декан факультету електронних технологій і робототехніки ЧДТУ Артем Гончаров.  До того ж, до організації воркшопів активно долучилися декан факультету економіки та управління ЧДТУ Віктор Демиденко та завідувач кафедри радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем ЧДТУ Володимир Палагін.

Jabil Circuit – американська компанія, яка надає послуги з виробництва електроніки. Вона розробляє і виготовляє електричні монтажні плати для найбільших виробників комплектного обладнання у широкому колі галузей, зокрема у виробництві автомобілів, ЕОМ, споживчих товарів, мережевого обладнання, периферійних пристроїв, медичній галузі та сфері телекомунікацій. Наразі компанія налічує 90 заводів у 23 країнах світу.

Перед участю у воркшопах усі бажаючі пройшли необхідне он-лайн тестування.

Відтак, учасники воркшопу «Процес ремонту електронних друкованих плат», а це переважно студенти кафедри радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем факультету електронних технологій і робототехніки, дізналися про проведення аналізу та виявлення причин невідповідностей продукції; розглянули основні види дефектів продукції та особливості ремонту; проаналізували використання вимірювальних приладів для виявлення замикання на платі; ознайомилися з типами обладнання, що використовується під час ремонту друкованих плат та спробували на практиці власноруч знайти дефекти на платах за допомогою обладнання та програмного забезпечення, що було надано представниками компанії JABIL Україна.

Учасниками воркшопу «Місце закупівлі та її вплив на тенденції ринку» стали студенти факультету економіки та управління, які на дві години занурилися у світ сучасних ринкових тенденцій. Під час заходу детально зупинилися на основних методах ціноутворення та їх складових; умовах та термінах поставок; взаємозв’язку планування та транспортної логістики із ланцюжком поставок; формуванні попиту та пропозиції у взаємовідносинах замовник-постачальник. До того ж, поговорили про динаміку конкурентного середовища та супровідні чинники і вплив закупівлі на прибутковість бізнесу, чистий прибуток та потенційні втрати.

Учасники воркшопів отримали можливість пройти стажування в компанії JABIL та в майбутньому працевлаштуватися. Студент спеціальності 172 Телекомунікації та радіотехніка вже оформив усі необхідні документи та з червня проходитиме стажування, а випускники факультету електронних технологій і робототехніки вже успішно працюють у компанії.

Представники компанії вже не вперше відвідують Черкаський державний технологічний університет, а за результатами попередніх зустрічей і участі співробітників та студентів ЧДТУ у Jabil Manufacturing Day 2017 підписано договір про співпрацю.