,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ відкрили нову перспективну спеціальність
Середа, 10 липня 2019 09:32

У ЧДТУ відкрили нову перспективну спеціальність

     Світ змінюється шаленими темпами і складність професійних задач невпинно збільшується відповідно до ритму життя. Черкаський державний технологічний університет впевнено крокує в ногу з часом, ретельно вивчаючи ринок праці. У ЧДТУ усвідомлюють, які професії з’являться на ринку праці найближчим часом та які фахівці користуватимуться попитом. Відтак, цьогоріч в ЧДТУ здійснюється набір студентів за трьома новими перспективними спеціальностями: статистика, матеріалознавство та лісове господарство. Про це інформує «Вичерпно» посилаючися на прес-службу ЧДТУ.

    26 червня 2019 року Уряд затвердив обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів. Нова спеціальність ЧДТУ «Матеріалознавство» входить до переліку спеціальностей, яким надається особлива підтримка держави. У порівнянні з минулим 2018 роком державне замовлення на підготовку бакалаврів за спеціальністю 132 «Матеріалознавство» збільшено на 12,5%.

   За словами Міністерки освіти і науки України Лілії Гриневич, під час формування держзамовлення Міністерство освіти і науки передусім орієнтується на потреби ринку праці і вже після завершення навчання випускник зможе швидко працевлаштуватися і заробляти реальні кошти.

    Цьогоріч на кафедрі фізики та прикладного матеріалознавства факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування і дизайну Черкаського державного технологічного університету відкрито нову спеціальність 132 «Матеріалознавство» за освітньою програмою «Прикладне матеріалознавство та комп’ютерна інженерія матеріалів».

   Сьогодні матеріалознавство є фундаментом будь-якої технічної галузі. Відтак, випускники цієї спеціалізації – це професіонали з прикладного матеріалознавства та комп’ютерних технологій управління і проектування, які здійснюють професійну діяльність на посадах: керівників дослідницько-технологічних підрозділів, менеджерів виробництва, експертів структури та якості матеріалів, маркетологів щодо розробки та фахового супроводу автоматизованого технологічного обладнання, науковців та викладачів.

    Випускники спеціальності «Матеріалознавство» Черкаського державного технологічного університету зможуть реалізувати себе у будь-якій сучасній промисловій сфері, чи в організаціях з експертизи різного роду матеріалів.

    Обравши спеціальність «Матеріалознавство», студенти отримають:

  • ґрунтовну теоретичну і практичну підготовку з фундаментальних природничих та спеціалізованих наук сучасного рівня в питаннях інженерії структури і властивостей кристалічних, склоподібних, аморфних матеріалів, композицій та функціональних покриттів;
  • навички використання сучасних комп’ютерних технологій для аналізу структури і хімічного складу речовини, для моделювання та автоматизації промислових процесів;
  • можливість вивчення сучасного наноматеріалознавства, що є базовим для новітніх технологій;
  • знання і практичні навички щодо методів комп’ютерного моделювання, конструювання та прогнозування процесів, які відбуваються протягом найрізноманітніших етапів створення новітніх матеріалів;
  • володіння математичним моделюванням з використанням сучасних комп’ютерних технологій та досконале володіння комп’ютерною технікою;
  • вміння комунікувати іноземною мовою у професійній сфері.