,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Викладачі та студенти ЧДТУ відвідали «Черкаську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат»
П'ятниця, 04 травня 2018 09:34

Викладачі та студенти ЧДТУ відвідали «Черкаську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат»

Викладачі та студенти ЧДТУ відвідали «Черкаську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат»

25 квітня викладачі та студенти кафедри дизайну спеціалізації «Промисловий дизайн» відвідали комунальний заклад «Черкаську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради», де відбувалося свято «День школи». Навчальний заклад спеціалізується на навчанні і вихованні дітей з різними вадами і зору зокрема.

Рівень цивілізованості суспільства багато в чому визначається ставленням цього суспільства до маргінальної групи населення, зокрема до дітей з вадами зору. Проблема реабілітації таких дітей є актуальною в наш час. Інклюзивне навчання передбачає створення освітнього середовища, яке б відповідало потребам і можливостям кожної дитини, незалежно від особливостей її психофізичного розвитку. Особлива увага в процесі навчання приділяється тактильним матеріалам, зокрема макетам.

Студенти групи ДЗ-43 (Іваненко Богдан, Жога Дарина, Гонтар Вікторія, Нось Василь, Лупан Владислав та Захарченко Євгеній) під керівництвом кандидата мистецтвознавства, доцента, професора кафедри дизайну Інни Яковець, старшого викладача Олександра Луговського  та викладача і куратора групи Наталії Литовченко в межах навчальної дисципліни «Проектування та макетування» розробили та створили в матеріалі тактильний посібник – об’ємний макет природного середовища з елементами ландшафту.

Наявність на уроці спеціального дидактичного обладнання, розрахованого на дотикове сприйняття сліпого і слабозорого, надзвичайно важлива, оскільки існує дуже багато об’єктів, яких діти ніколи не тримали в руках, або бачили розмито.

Створений тактильний посібник стане в нагоді на заняттях з природознавства, СПО (соціально-побутової орієнтації), географії тощо для індивідуальної роботи з реальними об’єктами.

У межах зустрічі викладачі та студенти поспілкувалися з учнями та педагогічним колективом школи, ознайомилися з наявними тактильними посібниками, специфікою викладання за Брайлем та окреслили перспективи подальшої співпраці, а потім за запрошенням адміністрації школи відвідали святковий концерт.