,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Основні пріоритети освітньої політики у 2013 році
Вівторок, 26 лютого 2013 12:48

Основні пріоритети освітньої політики у 2013 році

Основні пріоритети освітньої політики у 2013 році

25.02.13 у прес-центрі Кабінету Міністрів України відбулася прес-конференція Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника на тему «Основні пріоритети освітньої політики у 2013 році». Як повідомив Дмитро Табачник, у 2013 році МОНмолодьспорт продовжуватиме роботу над реалізацією заходів, визначених Програмою економічних реформ Президента України на 2010-2014 роки “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”. Міністр освіти і науки, молоді та спорту у своєму виступі, зокрема, розповів про пріоритети освітньої політики у кожному напрямі галузі. Так, у розвитку дошкільної освіти, яка, за словами Міністра, є фундаментом усієї освітньої галузі, основні пріоритети у 2013 зосереджені навколо розвитку мережі дошкільних навчальних закладів шляхом повернення приміщень закладів, що використовуються не за призначенням, введення в експлуатацію новобудов та відкриття дитсадків у пристосованих приміщеннях.

У напрямку розвитку вищої освіти найголовнішими завданнями на 2013 рік, як поінформував Міністр, є: розроблення проекту Закону України «Про післядипломну освіту»; здійснення заходів щодо подальшої оптимізації мережі вищих навчальних закладів з урахуванням необхідності підвищення її якості та доступності, формування єдиного освітнього простору вищої освіти; запровадження конкурсного порядку розміщення державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою; подальше розширення бюджетної програми з навчання студентів у провідних закордонних вищих навчальних закладах за пріоритетними напрямами освіти і науки; розширення участі провідних українських університетів у міжнародних рейтингах тощо.

Важливим пріоритетом Міністр назвав також створення умов для збільшення кількості іноземних студентів, які здобувають освіту в Україні. За його даними, на сьогодні таких студентів є близько 60,5 тис., що є справді суттєвим здобутком.

Детальніше в цій категорії: Вітаємо з Днем захисника Вітчизни! »