,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ вшанували пам'ять жертв Голодомору в Україні
П'ятниця, 24 листопада 2017 14:28

У ЧДТУ вшанували пам'ять жертв Голодомору в Україні

У ЧДТУ вшанували пам'ять жертв Голодомору в Україні

У четверту суботу листопада в Україні щорічно відзначається скорботна пам’ятна дата — День пам’яті жертв Голодомору. 22 листопада кафедра історії України та суспільних дисциплін Черкаського державного технологічного університету провела круглий стіл на тему: «Трагедія народу України: Голодомор 1932-1933 років».

Відкрив захід проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, доктор історичних наук, професор Валентин Лазуренко.

Голодомор це трагедія, яку пережив 84 роки тому наш український народ. Це була дійсно політика геноциду, спрямована проти українців. Проведення круглого столу сприяє переосмисленню трагічної події нашої історії, усвідомлення того, що ми є велика нація, яку треба берегти. Користуючись нагодою, ми вкотре демонструємо, що ми оберігаємо свою історію, яка повинна бути правдивою та повноцінною, −наголосив Валентин Миколайович.

 Кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України та суспільних дисциплін ЧДТУОксана Яшан розповіла про Голодомор 1932 – 1933 рр. на Черкащині за свідченнями архівних документів.

За офіційними даними загинуло 5 мільйонів осіб, але точну цифру встановити дуже важко, адже не в усіх анкетах, вказувалось, що причиною смерті є голод. Голодомор несподівано увірвався в життя наших людей і надовго залишив цю трагедію в пам’яті народу. Сподіваюся, що більше ніколи нам не доведеться пережили того нещастя, якого зазнали наші прабабусі та прадідусі,− зауважила Оксана Олексіївна.

Закінчився захід переглядом документального фільму про велику трагедію українського народу.