,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбулася зустріч із роботодавцями
Четвер, 12 жовтня 2017 09:15

У ЧДТУ відбулася зустріч із роботодавцями

У ЧДТУ відбулася зустріч із роботодавцями

Вже традиційно цієї пори, до дня факультету комп'ютеризованих технологій машинобудування і дизайну,  у Черкаському державному технологічному університеті проходять зустрічі, співбесіди, конференції  щодо перспектив машинобудівної галузі. Цього разу захід відбувся у форматі круглого столу, на меті якого було обговорити роль ЧДТУ та викладачів факультету комп'ютеризованих технологій машинобудування і дизайну у викладанні тих чи інших дисциплін з метою забезпечення якісного випуску фахівців  машинобудування і, власне, забезпечення ринку праці висококваліфікованими спеціалістами у машинобудівній галузі.

Тож, за нинішнім круглим столом зібралися представники ректорату в особі виконуючого обов’язки ректора ЧДТУ Олега Григора та першого проректора ЧДТУ Євгена Ланських, викладацький склад факультету комп'ютеризованих технологій машинобудування і дизайну  на чолі з деканом Миколою Підгорним та представники підприємств Черкащини, серед яких випускники  та колишні працівники ЧДТУ, які продовжують розвивати машинобудування на теренах нашої області.

На початку зустрічі з вітальним словом до учасників круглого столу звернувся колишній випускник факультету, а нині виконуючий обов’язки ректора Черкаського державного технологічного університету Олег Григор.

 Я переконаний в тому, що саме машинобудівна галузь може вивести економіку України на вищий рівень, - наголосив Олег Григор.  – Черкаський державний технологічний університет, в свою чергу, докладає максимум зусиль для підготовки висококваліфікованих фахівців. Ми надзвичайно пишаємося тим, що наші випускники залишаються в Черкаській області задля розвитку свого регіону.

 

У невимушеній атмосфері розгорілася жвава дискусія між представниками підприємств та викладачами. Найчастіше поставало питання виробничої практики, аби випускники, не гаючи часу та не втрачаючи кваліфікації мали змогу удосконалювати фахові знання на сучасному підприємстві. Крім цього, говорили про заохочення як студентів, так і роботодавців, про проблеми розбіжності теорії з практикою, вимоги до актуальних компетенцій, про обумовлення пріоритетів як у навчанні, так і на виробництві,  про володіння інноваційними технологіями та постійний розвиток і вдосконалення.

Після цікавого обговорення, слушних зауважень та  орієнтованих на результат пропозицій, всі учасники круглого столу зголосилися на встановлення постійного зворотного зв’язку та домовилися про ще тіснішу співпрацю задля досягнення ефективних результатів спільними зусиллями.

Сьогодні український уряд вважає машинобудування однією з найважливіших комплексних галузей промисловості, від якої залежить подальший економічний успіх нашої держави. А кропітка кваліфікована робота професійних працівників машинобудівної галузі зможе забезпечити сталий розвиток усього вітчизняного господарства.