,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ та «Маїс» уклали договір про співпрацю
Вівторок, 08 серпня 2017 08:46

ЧДТУ та «Маїс» уклали договір про співпрацю

ЧДТУ та «Маїс» уклали договір про співпрацю

Ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор та генеральний директор агропромислової компанії «Маїс» Сергій Осадчий в присутності фахівців обох сторін підписали договір про співпрацю.

Науковці і виробники мають дотичні стосунки в освітній, науковій, інноваційній, виробничій сферах. В університеті потужний науковий потенціал. Тому «Маїс» конкретно зацікавлений у впровадженні наукових розробок, практичних досягнень у галузях переробки плодової сировини — яблук, ягід.

Компанії потрібні нові види устаткування для виготовлення продукції, затребуваної нині попитом ринку. Важливою темою співпраці є також енергозбереження, підвищення ефективності діяльності діючих систем на калібрувальному заводі. Корисними можуть стати спільні дослідження у всіх напрямках розвитку агропромислової компанії.

Для Черкаського державного технологічного університету актуальними є організація проходження на об’єктах «Маїсу» практики студентами, стажування викладачів з метою навчання, підвищення кваліфікації, набуття навичок у роботі, проведення спільних конференцій, семінарів, публікація у спеціалізованих виданнях результатів обопільних досліджень і напрацювань. Для студентів і науковців важливо знайомитись із ефективністю впровадження у виробничих умовах новітніх технологій, найсучасніших машин і обладнання. Успішним випускникам за наявності вакансій можливе надання перших робочих місць.

Для узгодження діяльності домовлено створити координаційну раду, робочі групи. Невідкладно вирішили розпочати створення конкретної програми реалізації тих напрямків діяльності, по яких визначились попередньо.