,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Спеціальність поза конкуренцією: «соціальне забезпечення» у ЧДТУ
Вівторок, 18 липня 2017 14:00

Спеціальність поза конкуренцією: «соціальне забезпечення» у ЧДТУ

Спеціальність поза конкуренцією: «соціальне забезпечення» у ЧДТУ

Соціальне забезпечення невідривне від суспільства і спрямоване на усі його прошарки. Тому необхідність у спеціалістах такого напряму існуватиме доти, доки існує суспільство. То ж цілком логічно, що в цьому році Черкаський державний технологічний університет започаткував підготовку студентів з нової спеціальності «Соціальне забезпечення». Випусковою кафедрою для студентів цієї спеціальності обрана кафедра економічної теорії та банківської справи, випускники якої вже працюють у численних установах, підприємствах та відомствах. Її випускників можна зустріти у страхових і пенсійних фондах, науково-дослідницьких, консультаційних та проектних організаціях. Важливо, що можливості для здобування цієї спеціальності надаються як на базі середньої, так і на базі вищої (у т.ч. неекономічної) освіти. Це можливо завдяки підготовці за ступенями «Бакалавр» (термін навчання 4 роки) та «Магістр» (термін навчання 1,5 роки). Ті, хто бажають поєднувати роботу з навчанням, можуть скористатися заочною формою. Випускники магістратури, які бажають займатися науковою діяльністю, у подальшому можуть вступити на програми PhD.

Кафедра робить акцент на активних формах навчання – тренінгах, творчих завданнях, дискусіях, ділових рольових та імітаційних іграх конференціях, вебінарах. Усі ці сучасні форми навчального процесу поєднуються із ґрунтовною практикою зі створення та реалізації соціальних проектів.

Креативність, здатність до аналітичного мислення та саморозвитку, навички роботи в команді, вміння розробляти та реалізовувати соціальні проекти – усі ці якості є характерною ознакою випускників кафедри. Формування таких якостей має вагоме забезпечення – це бюджетні місця, наявність гуртожитку, сучасні технології навчання, що передбачають індивідуальний підхід до кожного студента.

Завдяки відсутності конкурентів на цьому сегменті ринку праці, вільному володінню іноземною мовою та подвійному диплому (Україна/Польща, Україна/Чехія), випускники можуть влаштовуватися на роботу вже на 4 курсі. Спектр організацій, де молоді люди можуть знайти застосування своїм здібностям дуже широкий – починаючи від державних установ (Департамент соціального захисту; Пенсійний фонд, Фонд соціального страхування та Фонд соціального захисту інвалідів України) і завершуючи недержавними пенсійними фондами, приватними страховими компаніями, міжнародними грантовими та волонтерськими організаціями.

Враховуючи глобальну тенденцію до маркетингового підходу в соціальному управлінні, керівники багатьох корпорацій та громадських об’єднань також запрошують фахівців із соціального забезпечення.

Отже, становлення та розвиток нової перспективної спеціальності – це справа найближчого часу.