,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Біля ЧДТУ відкрили пам’ятний знак «батьку Конституції України» Михайлу Сироті
Вівторок, 27 червня 2017 13:51

Біля ЧДТУ відкрили пам’ятний знак «батьку Конституції України» Михайлу Сироті

Біля ЧДТУ відкрили пам’ятний знак «батьку Конституції України» Михайлу Сироті

27 червня, напередодні 21-ї річниці Конституції України, біля Черкаського державного технологічного університету було урочисто відкрито пам’ятний знак народному депутату України Михайлу Сироті, що  свого часу працював проректором з навчальної роботи ЧДТУ. Саме тут він пройшов шлях від студента, асистента кафедри будівництва до проректора з навчальної роботи. І саме студенти ЧДТУ урочисто відкрили  погруддя із написами «Україна, Право, Закон, Конституція».

- В законі, який написаний колишнім проректором цього університету, ідеально прописані права кожного українця. День Конституції для нас — це не лише свято, а й черговий привід для того, щоб зробити висновки. Багато законів Конституції писалися справді кров’ю, справжніми борцями за волю України. Конституція для кожного із нас має велике значення і ми маємо її поважати,  бо неповага до цього документу — це, в першу чергу, неповага до себе, — із такими словами звернувся до присутніх на відкритті пам’ятного знака голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Фотогалерея на Flickr

 

 

- За роки незалежності Конституція, як і наша держава, зазнала багато випробувань. Але пам’ятаймо й інше: конституційні норми, якими б демократичними і передовими вони не були, самі по собі не здатні змінити наше життя. Тож щоб сьогодні змінити зміст на результат, ми маємо докласти максимум зусиль і самовідданої праці і разом  творити нове, справедливе суспільство, — констатував голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець.

– Михайло Сирота є гордістю нашого міста і України, його славне ім’я навіки закарбовано в історію нашої держави! День основного закону України - свято для кожного громадянина нашої країни. Для кожного, хто поважає нашу державу, її правові основи саме слово «Конституція» - не порожній звук. Адже Конституція - гарантія наших прав і свобод, все, що ми маємо. Від імені міської влади  вітаю усіх черкащан та всіх українців з 21-ю річницею  Дня Конституції України. Вірю,  що закладений в Основному Законі потенціал сприятиме подальшому розвитку економічної, культурної та духовної сфер українського життя, –зазначив заступник міського голови Геннадій Шевченко.

- Відкриття такого пам’ятного знаку буде нагадувати прийдешнім поколінням про історію розбудови нашої держави, - переконана дружина Михайла Сироти, Ірина, яка закінчила свій виступ власною поезією.