,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ провели ІV Фестиваль юнацької творчості «ЄВРОПА-ФЕСТ– 2017»
Четвер, 18 травня 2017 17:10

У ЧДТУ провели ІV Фестиваль юнацької творчості «ЄВРОПА-ФЕСТ– 2017»

У ЧДТУ провели ІV Фестиваль юнацької творчості «ЄВРОПА-ФЕСТ– 2017»

18 травня, у День Європи в Україні, у Черкаському державному технологічному університеті відбувся ІV Фестиваль юнацької творчості «ЄВРОПА-ФЕСТ– 2017».

 

Це свято стало для ЧДТУ уже доброю традицією, та кожного разу воно відзначається по-особливому.

Ось і цього року - кожен факультет університету взяв на себе роль країни Євросоюзу. Студенти одягли національні строї європейських країн або їх найбільш знакові елементи – і пройшли у них Площею Знань, поки ведучі свята зачитували цікаву та пізнавальну інформацію про кожну із представлених країн.

Так, будівельний факультет представляв Болгарію, факультет економіки та управління – Австрію, лінгвістичний факультет – Францію, факультет електронних технологій – Ірландію, факультет харчових технологій та сфери обслуговування і факультет інформаційних технологій і систем – Італію.

- Ми святкуємо День Європи якраз потому, як ЄС нарешті офіційно підписав розпорядження про безвізовий режим для України, - зазначив ректор ЧДТУ Олег Григор. – Це дуже важливо, оскільки сьогодні підготовка висококваліфікованих фахівців вимагає стажувань молоді у Європі. І ми горді з того, що сьогодні Україна є незалежною державою, що гідно увійшла до європейської спільноти.

- Вітаючи вас сьогодні із цим чудовим святом, хочу сказати, що саме такі фестивалі, як ваш, і доводять, що Україна давно уже є частиною Європи, - констатував  заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Богдан Бєлов, що  завітав на свято.

Переглянути фотоальбом у Flickr