,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ залучає професійно-технічні заклади до освітнього кластеру
Четвер, 23 березня 2017 09:48

ЧДТУ залучає професійно-технічні заклади до освітнього кластеру

ЧДТУ залучає професійно-технічні заклади до освітнього кластеру

Реалізація на базі Черкаського державного технологічного університету нового освітнього проекту має на меті підвищення потенціалу професійно-технічних навчальних закладів регіону.

- Проект передбачає формування на базі університету освітнього кластера шляхом залучення професійно-технічних навчальних закладів області а також мережі шкіл, технікумів, коледжів - і створення можливостей для підвищення ефективності навчальної роботи, яку вони здійснюють, - зазначив ректор ЧДТУ Олег Григор. – Зокрема, передбачається проведення лекцій, семінарів, тренінгів для педагогів професійно-технічних закладів, які проводитимуть викладачі ЧДТУ, і на яких можна буде дізнатися про новації та сучасні тенденції розвитку економіки, інформаційних та комп’ютерних технологій, тощо. Це дозволить викладачам професійно-технічних навчальних закладів області отримувати сучасні знання, які вони будуть передавати своїм учням.

- Ми уже провели першу таку лекцію - огляд сучасних інформаційних технологій - для викладачів центру підготовки і перепідготовки робочих кадрів Сміли, - повідомила декан факультету інформаційних технологій і систем ЧДТУ кандидат Ірина Трегубенко. – Доцент кафедри інформаційних технологій проектування Ольга Кравченко розповіла про тенденції розвитку засобів ІТ викладачам, яких найбільше зацікавили питання кібербезпеки, застосування хмарних технологій, вивчення CAD-систем для виконання креслень та створення навчальної мультиплікації. Наступну просвітницьку лекцію буде проведено під час виставки педагогічних технологій «Профтехосвіта Черкащини-2017», що відбудеться 30 березня.