,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ вперше на Черкащині створять майданчик для стартапів
П'ятниця, 16 грудня 2016 10:15

У ЧДТУ вперше на Черкащині створять майданчик для стартапів

У ЧДТУ вперше на Черкащині створять майданчик для стартапів

Започаткувати його планують у рамках міжнародного проекту «Tempus NETCENG», одним із трьох українських учасників якого є ЧДТУ.

 

- Наступного року ми плануємо відкрити майданчик для стартапів – інжинірингову школу, слухачі якої будуть отримувати як знання, так і практичний досвід, що дасть їм можливість у підсумку створювати і реалізовувати у Черкасах інноваційні ідеї, - повідомив директор НДІ ЧДТУ Максим Бондаренко. - Це буде центр досліджень і проектної діяльності, що поєднає зусилля науковців, експертів, студентів, старшокласників і, загалом, перспективної молоді – що стане потужним каталізатором для створення новацій.

Базою для відкриття майданчика для стартапів стане надпотужна комп`ютерна лабораторія, нещодавно отримана ЧДТУ у рамках проекту «Tempus NETCENG».

Як зазначила локальний координатор проекту «Tempus Netceng», завідуюча кафедрою комп’ютеризованих та інформаційних технологій ЧДТУ Юлія Бондаренко, у рамках цього проекту  в університеті також створено DLM-офіс, діяльність якого спрямована на підвищення якості теоретичної та практичної підготовки та рівня конкурентоспроможності на ринку праці випускників університету освітньо-наукового рівня доктора філософії (зокрема, в інженерії) завдяки участі підприємств міста та області у формуванні освітніх програм підготовки та ознайомленню викладачів ЧДТУ зі світовим досвідом підготовки докторів філософії  під час тренінгів у ряді європейських Вишів