,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбувся захід-реквієм "Пам'ятаємо"
Четвер, 24 листопада 2016 15:17

У ЧДТУ відбувся захід-реквієм "Пам'ятаємо"

У ЧДТУ відбувся захід-реквієм "Пам'ятаємо"

До  Дня пам'яті жертв голодоморів у Черкаському державному технологічному університеті запалили свічки пам’яті та хвилиною мовчання вшанували загиблих

-       Практично кожна родина зазнала втрат. Моя бабуся єдина вижила із великої сім'ї, у якій було семеро дітей. Страшний голод торкнувся кожної родини. Але такі сторінки історії України навчають нас ще більше цінувати нашу незалежність, -  із такими словами до сотень присутніх на заході звернувся ректор ЧДТУ Олег Григор.

Традиція запалювати свічки пам'яті на знак скорботи за померлими в роки Голодоморів існує в університеті уже кілька років. Шану  загиблим у роки голодомору віддають сотні студентів та викладачів ЧДТУ. На таких заходах кожен ділиться спогадами про історію свого роду, що також пережив  голодомор.

Трагедія Голодоморів навічно закарбована не лише в пам'яті народу, а й у творах українських митців. Студентка факультету економіки та управління Аліна Некрасенко зачитала поезію Вадима Крищенка «Голод».

-       Такізаходи  виховують у студентів дух патріотизмуі дають зрозуміти кожному, що наше майбутнє твориться із минулого,- зазначила голова Студентської ради ЧДТУ Альона Бойко.

Довідково: В історії українського народу першої половини ХХ століття с Та найжахливішою з трагедій,якої зазнавало людство протягом усієї своєї історії був Голодомор в Україні 1932-1933 роківталося три голодомори: у 1921-1923 рр., 1932-1933 рр.  та 1946-1947 рр.

Цей пам'ятний день було запроваджено згідно Указу президента України від 26 листопада 1998 року як «День пам'яті жертв голодоморів» «на підтримку ініціативи громадських організацій, Міністерства культури і мистецтв України, Державного комітету України у справах релігій та Державного комітету телебачення і радіомовлення України.