,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Диктант національної єдності написали в ЧДТУ
Середа, 09 листопада 2016 18:40

Диктант національної єдності написали в ЧДТУ

Диктант національної єдності написали в ЧДТУ

Професорсько-викладацький склад разом зі студентами Черкаського державного об’єднався у традиційному радіодиктанті єдності.

Вже шістнадцять років диктант національної єдності об’єднує навколо слова безліч українців

" Наша першочергова мета не стільки перевіряти грамотність, хоча це також дуже важливо, скільки закликати все більше людей приєднуватися, писати і надсилати нам листи, – розповідає про радіодиктант головна редакторка Першого каналу Українського радіо Аліна Акуленко. – Диктант диктує Олександр Авраменко – доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор підручників і посібників з української мови. Він і складає оригінальний текст. Диктант ніхто, крім нього, не бачить і не знає. Олександр приходить в студію і починає диктувати".

За час проведення Всеукраїнського диктанту національної єдності постійно збільшується аудиторія та географія учасників. Десятки тисяч листів надходять з усіх областей України, а також із-за кордону: Німеччини, Бельгії Великої Британії, Канади, Аргентини, Литви, Норвегії, Польщі, Швеції, Франції, Росії, Білорусі, Молдови, Таїланду. Усі, хто писатиме радіодиктант, зможуть надіслати його на перевірку до редакції Українського радіо або дочекатися, поки текст з’явиться на сайті й перевірити власноруч.

Інформацію взято з сайту http://1tv.com.ua/news/channel/84370