,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Про дослідження студентів-екологів ЧДТУ йшлось у програмі «Екополіс»
Середа, 09 листопада 2016 10:27

Про дослідження студентів-екологів ЧДТУ йшлось у програмі «Екополіс»

Студенти- екологи Черкаського державного технологічного університету розповіли у програмі «Екополіс» Черкаської  обласної телерадіокомпанії «Рось» про свої дослідження

Особливістю навчання студентів-екологів і невід’ємною складовою їх практичної підготовки є польові, загально-екологічні практики та дослідницькі експедиції не лише в межах Черкаської області, але й в межах України. Студенти-екологи Айнур Атаджанова та Ростислав Ярополов розповіли про польові експедиційні дослідження як в Карпатському національному природному парку так і в межах Черкаської області.

Анастасії Говорун розповіла про дослідження стану ґрунтів із застосуванням сучасних геоінформаційних технологій, що дозволяє проводити картографічне моделювання та районування ґрунтів за зонами впливу факторів забруднення.

Дослідження вмісту нітратів у сільськогосподарській продукції міста Черкаси в лабораторії моніторингових досліджень кафедри презентувала магістр Вікторія Семенова. ЇЇ наукова робота пов’язана з розробкою тест-систем для експрес-аналізу вмісту нітратів у продуктах харчування.

Доцент кафедри Людмила Жицька розповіла про біоіндикаційні дослідження стану навколишнього середовища безпосередньо в лабораторії досліджень кафедри під час занять студентів третього курсу спеціальності «Екологія».

Завідувач кафедри Олена Хоменко розповіла про тісну співпрацю з громадськими екологічними організаціями. Зокрема з2012 року при кафедрі діє Регіональний осередок Міжнародної громадської організації «Міжнародна асоціація екологів університетів». Діяльність Регіонального осередку «МАЕУ» була високо оцінена на Міжнародному екологічному форумі, що відбувся в Сумському національному аграрному університеті. Це Почесна грамота Асоціації за активну громадську роботу по екологічному вихованню молоді.

Слід відзначити, що студенти спеціальності «Екологія» неодноразово ставали переможцями Всеукраїнських екологічних олімпіад та Всеукраїнських конкурсів-захистів наукових проектів. Вони нагороджені дипломами за кращі доповіді на міжнародних наукових конференціях студентів, магістрів та аспірантів, отримували подяки з нагоди Дня студента від Міністра освіти і науки України за відмінне навчання та активну участь у науково-дослідній роботі. Також вони отримували академічну стипендію Президента України.

В.о. ректора ЧДТУ Олег Григор відзначив популярність спеціальності «Екологія» серед абітурієнтів та необхідність таких фахівців для забезпечення екологічної безпеки нашої країни.

Переглянути відео можна за посиланням "НАТИСНІТЬ"