,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Андрій Остаповець: В зоні АТО місцеве населення реагує на нас по-різному: одні лають, інші – допомагають
Четвер, 03 листопада 2016 12:39

Андрій Остаповець: В зоні АТО місцеве населення реагує на нас по-різному: одні лають, інші – допомагають

Андрій Остаповець: В зоні АТО місцеве населення реагує на нас по-різному: одні лають,  інші – допомагають

Працівник Черкаського державного технологічного університету 34-річний Андрій Остаповець понад рік був солдатом у зоні АТО.

До демобілізації Андрій працював робітником відділу капітального та поточного ремонту ЧДТУ.

«Коли отримав повістку і розпочав службу – спочатку було трішки страшно, а потім звик», – розповідає Андрій Остаповець, – «Служив у четвертій танковій роті. Жили в великих палатках по шістнадцять осіб в кожній, а спали в двох спальних мішках, щоб не було холодно».

У роті, де служив Андрій, було п’ять осіб із Черкас та області.

 За словами атовця, «відкосити» від служби він і не думав, бо ж захищати країну потрібно. Волонтери допомагали регулярно не лише харчами, але одягом та навіть технікою.

«Люди на нас реагують по-різному», – ділиться чоловік, – «Якась жінка дуже репетувала на воїнів. За її словами, ми прийшли і все розгромили, а до цього їхнє життя було набагато кращим». Не все місцеве населення реагувало агресивно. Були і такі, що товаришували та допомагали атовцям. Один чоловік відправив свою сім’ю до Черкаської області в Червону Слободу, а сам безкорисливо возив харчі та перевозив солдатів у різні пункти.

Повернувся додому Андрій 31 жовтня 2016 року зі званням старшого солдата. Про події в «смертоносній зоні» згадує неохоче.

«Я вже відвик від Черкас. До роботи стану відразу після реабілітації», – пояснює Андрій Остаповець.

Колектив університету вітає воїна із поверненням!