,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Гуртожитські забіги, дівчата-викладачки та низькі стипендії - заступник голови ОДА пригадав студентські будні
Четвер, 29 вересня 2016 16:59

Гуртожитські забіги, дівчата-викладачки та низькі стипендії - заступник голови ОДА пригадав студентські будні

Гуртожитські забіги, дівчата-викладачки та низькі стипендії - заступник голови ОДА пригадав студентські будні

Заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль на зустрічі “ТОП-випускників” у Черкаському державному технологічному університеті пригадав найяскравіші моменти студентського життя, повідомляє журналіст infomist.ck.ua 

– Я дуже вдячний насамперед своєму науковому керівнику, нині вже покійному. Це глиба, яка привела мене в науку. Він був настільки мудрий, що пробачив мені те, що в 2004 році не дописав дисертацію, а пішов на Майдан. Інший би науковий керівник, як мінімум, махнув би рукою. А в нього вистачило мудрості зрозуміти мій вибір, – ділиться Віталій Володимирович.

Розповідає, любили ходити на англійську і  німецьку:

– Ми тоді були на третьому курсі, прийшли гарні молоді викладачі. У нас за рік змінились 5 викладачів, знайомились з усіма (посміхається). 

За фахом Віталій Коваль радіоінженер. Пригадує, як саме в ЧДТУ взяв у руки паяльник і власними руками відремонтував бабусин телевізор. Каже, мучився тиждень, але результат потішив.

– У ЧДТУ була демократична атмосфера, тому в нас не було великих пікетів чи мітингів, бо тут не задавлювали дух вільнодумтсва. Будучи простим студентом, я міг навіть дискутувати з ректором. Але на оцінках це не відображалось, бо мав червоний диплом.

В гуртожитку чинний заступник голови ОДА не проживав, бо мешкав у Черкасах. Але, зізнається, батько був переконаний, щоб повністю пізнати студентське життя, треба пожити в гуртожитку. Тому на 3-4 дні заселявся до хлопців:

– Бачив ці всі моменти: коли ти приготував щось, а його одразу з’їли, коли зранку не можеш знайти свій одяг, деcь шумно, хтось гуляє, а хтось вчиться. Стипендія вилітала за 2 дні, поруч був тоді ще ринок Сєдова, купували підручники, книжки, словники. Зараз наші студенти ліниві, у них є інтернет, принтер, сканер, мобільні додатки. Ми йшли в Маяковку, нинішню бібліотеку Шевченка, переписували все вручну, схеми креслили.  Був у нас такий засіб: хтось малює схему, потім на підлогу ставляться стопки книжок, кладеться скло, на нього – готова схема, лампа підсвічує знизу, притискається ще один листок і просто перемальовується.


Джерело: infomist.ck.ua 
© infomist.ck.ua