,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини «Стань супергероєм – стань донором!»
Четвер, 22 вересня 2016 10:05

«Стань супергероєм – стань донором!»

«Стань супергероєм – стань донором!»

Акцію масового донорства підтримали студенти Черкаського державного технологічного університету. Ділились життєдайною рідиною у Черкаській обласній станції переливання крові

Соціальний проект «Стань супергероєм – стань донором» підтримали більше десятка черкаських студентів. Пропаганда здачі крові– одне із основних завдань  для активістів.

Як пояснює новачкам організатор, аспірант ЧДТУ, Сергій Шмиголь, перед здачою їх чекає три пункти перевірки. В першому за три хвилини донорам визначають групу крові. В другому перевіряють показники та протипоказання. Останній – їдальня.

«Кров здавала вперше. На мою думку це не лише круто, але і необхідно. Моя кров може врятувати комусь життя. Думка про це додає сміливості для того, щоб зважитися на такий відповідальний крок», - ділиться враженнями другокурсниця Валентина Бичок.

Нині в  США на тисячу осіб, сто дев’ять є донорами, коли в Україні всього вісімнадцять на таку ж кількість. Працівники станції переливання наголошують, що кров здавати безпечно і навіть корисно. У людини, яка регулярно здає кров, підвищується імунітет, вона краще переносить надзвичайні ситуації, відчуває моральне задоволення. Якщо людина  віддає на благо іншого всього 450 мл крові, тим самим вона сприяє самооновленню свого організму.